Hem » Blogg » Dessa Fantastiska Män i Sina Flygande Maskiner

Dessa Fantastiska Män i Sina Flygande Maskiner

Hej Rotaryvänner!

Rubriken syftar naturligtvis på veckans föredrag. Men först tänkte jag få presentera en levande legend som också passar rubriken. Rotarys Internationella Convention, vars genomgående tema var ”Discover New Horizons” hölls ”IRL” i Houston, Texas, för några veckor sedan. Där hade jag förmånen att få träffa och prata med Charles Duke, 86 år, en av de 12 astronauterna som gått på månen.

Nu över till veckans föredrag. I E-Club 2410 har vi en passion för vatten och i veckans föredrag ser vi mycket vatten. Nu när det är sommar passar det bra med ett föredrag om segelbåtar. Dock inte vilka båtar som helst. Detta är seglingens Formel 1 med F50-båtar som flyger fram med minimal vattenkontakt och de kan komma upp till hastigheter närmare 100 km/timme. Se, förundras och njut! Se veckans föredrag:

OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

  • Ta del av föredraget.
  • Närvaro registreras endast för kommentarer på senaste veckans föredrag, dock är ni välkommna att se de äldre föredragen med.
  • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den emailadress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
  • Köp en eller flera vattenflaskor för 20 k/str till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan).

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

All närvaro registreras 1-2 gånger per månad, var inte orolig om du inte fått din ”pinne” direkt efter besöket den kommer vid nästa registreraingstillfälle./Registratorn

Varmt välkommen att berätta vad du tyckte om föredraget! (Första gången du lämnar en kommentar så behöver vi godkänna inlägget innan det syns på sidan).

 

Juni månads möte äger rum torsdagen den 30 juni kl 19.00. Charlotte och jag kommer då att berätta om våra intryck från RI Convention i Houston. Det finns säkert också utrymme för lite gemensamt prat och meningsutbyte. Jag går nu in på sista veckan som klubbpresident och sist men inte minst kommer vi att genomföra presidentskifte. Det är faktiskt andra gången på 12 månader som jag skickar presidentnålen vidare. Kom och häng med oss. Ta med ett glas mousserande så att vi gemensamt kan skåla för sommaren och önska Agneta Dryselius lycka till med det kommande Rotaryåret.

Du som är en av våra medlemmar använder Zoomlänken som ligger sist i mailet. Eventuella gäster anmäler sitt deltagande till emailadressen: president@rotaryeclub.se

Det nuvarande medlemssystemet ClubAdmin stängs den 30 juni och ersätts av ClubRunner. Mer information kommer.

Jag avslutar även denna gång med 4-frågeprovet. Om det vi i Rotary tänker, säger och gör:

Är det SANT?

Är det RÄTTVIST mot alla som berörs?

Skapar det SAMFÖRSTÅND och bättre kamratskap?

Är det till FÖRDEL för alla berörda?

Med Rotaryhälsningar
Styrelsen E-Club 2410/Ulf

5 kommentarer

  1. Ann-Margreth säger:

    Så spännande teknik/materialutveckling. Undrar hur / om man kan använda kunskapen till transporter / passagerare framöver?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.