Hem » Blogg » Vecka 25: John Hewko – RI General Secretary och rapport från Rotarykonvention i Atlanta

Vecka 25: John Hewko – RI General Secretary och rapport från Rotarykonvention i Atlanta

Veckans föredragshållare är ingen mindre än John Hewko, RI General Secretary, som under ett par dagar deltagit på Rotarykonvention i Atlanta. Innan du tittar på veckans föredrag hoppas jag att du stannar en liten stund på den här sidan då blogginlägget är skrivit av Charlotte, som även hon deltagit på årets International Convention.

Full av inspiration och stolt över vad Rotary gör världen över, lämnar jag årets convention i Atlanta. Jag är glad och tacksam över att få representera Rotary E-Club 2410 som ”voting delegate”, vilket gör att vår klubb syns även i detta sammanhang. Vi kan i klubben utse den som planerar att åka och delta. Så planerar du att åka nästa år? Då kan vi utse dig till voting delegate.

Det är mäktig känsla att delta i ett möte med 35.000 deltagare från hela världen. 200 geografiska områden är representerade så det surrar av olika språk och doftar av världens olika kryddor. Att möta mina vänner som jag mött genom åren är underbart (mitt 10:e convention) och vi håller kontakt under resten av året med hjälp av sociala medier.

Women in Rotary fick ett eget fokus och känner mig hedrad över att vara en av de fem kvinnorna som delade tankar kring detta på ett mycket välbesökt event på Jimmy Carter Center i Atlanta.

Rotary är på frammarsch och låt mig nämna några highlights.

Vi är väldigt nära att utrota polio världen. Och på årets convention utlovades över 10 miljarder kronor (1,2 miljarder USD) för att få jobbet gjort från bl a Bill Gates, WHO, Kanadas regering mfl. Nu behöver vi kraftsamla för att nå de 1,5 miljarder dollar som det krävs för att få bort polio. Det berör oss alla, för börjar det spridas igen kan du och jag drabbas.

Rotary öppnar upp för samarbetspartner som tex Google och via VR-teknik och en app kan vi alla delta och vandra runt i projekt som Rotarianer gör världen över. Det ger en helt ny dimension av resurser och utveckling till vår organisation.

På poliovaccination med hjälp av VR-teknik

CSR – Corporate Social resonsibility blir en allt viktigare del och välkända företag världen över kommer att ta detta till en helt ny nivå. Under convention så fick vi lyssna till Coca-Cola:s CEO om hur de omstrukturerar sin verksamhet för hållbarhet och ansvar. Gå gärna in och lyssna på detta och flera andra lysande föredrag på rotary.org

Nästa år är convention i Toronto och året därefter i Hamburg. Boka in i din kalender redan nu om du vill ge dig själv en ny dimension av Rotary och ett stort mått av personlig utveckling och skapa vänner över hela världen.

Veckans spännande föredrag hittar du här. Glöm inte att skriva en kommentar efter att du sett filmen och att köpa en vattenflaska.

Charlotte

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *