Vecka 28: Rotary Talks

Veckans föredrag är introduktionen till Rotary Talks 2017. Den knyter an till förra veckans föredrag, där Andrew Young beskrev Rotary som smörjmedel och kitt mellan politik och näringsliv. Filmen är en fin illustration av just detta.

Veckans föredrag är blott 2:54 minuter istället för de stipulerade 30 minuter, men bli inte besvikna över det – Filmen är porten till flera fina och intressanta föredrag som är väl värt att besöka. Varför inte också passa på att köpa en extra vattenflaska så här i sommarvärmen?

Spara

1. Ulf Andersson säger:

Jag var där och upplevde Magnus ”live”. Lika intressant, klokt och lite dystopiskt att höra det igen.

• Veckans föredrag: Magnus Henrekson - Rotary Talks 2017
    • Rotaryklubb: eclub 2410
  2. Lena Nilsson säger:

Intressant föredrag och många kloka synpunkter

• Rotaryklubb: Rotary e-club
  3. Lena Nilsson säger:

Intressant föredrag och många bra synpunkter.

• Rotaryklubb: Rotary e-club
  4. GuestMember säger:

Synnerligen intressant och oerhört viktigt. Jämförelsen med Singapore visar den stora skillnaden mellan utbildningen där och i Sverige. Vi måste återgå till systemet att läraren lär ut, var och en skall inte behöva uppfinna hjulet på nytt. Den akademiska utbildningen måste skärpas. Men, och det där viktigt, alla yrken behöver inte akademisk utbildnings. Också dessa yrken behövs och skall lönesättas positivt. Intressant att höra hur nya svenskar självorganiserar arbeten.
    Gert Nilsson
    Ystad-S:t Petri Rotaryklubb.

• Veckans föredrag: Magnus Henrekson, Rotary Talks
    • Rotaryklubb: Petri Rotaryklubb 13334
  5. GuestMember säger:

Gert Nilsson
    Ystad-S:t Petri Rotaryklubb.

• Veckans föredrag: Magnus Henrekson, Rotary Talks
    • Rotaryklubb: Petri Rotaryklubb 13334
  6. GuestMember säger:

Mycket kloka åsikter som jag instämmer helt i.
    Olle Svensson

• Veckans föredrag: Magnus Henrekson - Rotary Talks 2017 - Föredrag nr 2:5
    • Rotaryklubb: Staffanstorp RK
  7. Bo Ireståhl säger:

Tänkvärt föredrag och säkert många sanningar. Delar av detta har funnits i min föreställningsvärld en lång tid och det känns som vi behöver alla vakna upp kring dessa frågor och förstå vad vi skall göra för att komma vidare.

• Veckans föredrag: Magnus Henrekson - Rotary Talks 2017 - Föredrag nr 2:5
    • Rotaryklubb: E-club
  8. GuestMember säger:

Eftersom jag är chef för en yrkeshögskola var det befriande att lyssna på Magnus och hans kloka synpunkter!

• Veckans föredrag: Magnus Henrekson
    • Rotaryklubb: Stockholm Strand
  9. Cecilia Forss säger:

Mycket bra föredrag! Jag har till stor del samma uppfattning men kan ändå inte släppa att jag tycker att alla behöver en gymnasieutbildning. Det är kanske inte alltid nödvändigt för yrket som man väljer (eller hänvisas till) men livet består av så mycket annat. Henrekson visar svenska elevers bristande mattekunskaper. Jag tror att han håller med mig om att livet är lättare att leva om man behärskar en viss nivå matematik. Att veta vad priset blir med 20% rabatt, att kunna förstå räntekostnaden för olika typer av lån eller att kunna räkna ut sannolikheten att vinna i Postkodlotteriet gör allt litet enklare (och billigare). Det finns ett egenvärde i att kunna litet geografi när man reser på semestern, att kunna en del om växter och djur när man går genom parken osv. Men jag håller helt med om att i väldigt många yrken lär man sig det som behövs för jobbet när man är på jobbet.

• Veckans föredrag: Magnus Henrekson Rotary Talks
  10. GuestMember säger:

Intressant och väl genomfört med många kloka påståenden

• Veckans föredrag: Rotary Talks
  11. GuestMember säger:

Härlig att lyssna på, gillar att Magnus uttrycker att alla behövs. Alla har ett världe i systemet även de som inte har en högskolutbildning.
    Alla behövs ta vara på alla på sin nivå. Att alla skall vara högutbildade kan skrämma och tycka ner alla de som har en helt annan kompetens.
    Gillar även hans sätt att säga .. alla behöver en lärare, en mentor någon som lär ut dvs inte att man själv skall hitta kunskap, söka själv eller förlita sig på att föräldrarna måste kunna hjälpa dig.

• Rotaryklubb: Landskrona Rotary