Vecka 45: FN:s 17 globala hållbarhetsmål

Hej Rotarianer,

Nu går det fort – Endast 47 dagar kvar innan ljuset återvänder! Novemberkaktusen, som såg ut så här i mitten av oktober, är nu i sitt crescendo och ger månaden november en mening.

Ett ljus i mörkret var för min del en oerhört trevlig och väl genomförd Rotary Distriktskonferens 2410, som jag nämnde kort i förra veckobrevet. Det var första distriktskonferensen för mig, men inte den sista. Den geografiska begränsningen är en utmaning för oss i e-klubben och jag kan föreställa mig att det utgör ett hinder för somliga medlemmar att engagera sig på distriktsnivå. Kom gärna med reflektioner och förslag på hur vi kan tänka nytt gällande distriktsnivå.

På vårt nästa 27:e-möte kommer vår distriktsguvernör Ulf Gustafsson att gästa oss, vilket gör ämnet extra aktuellt. På vårt 27:e möte i januari gästar oss vår kontaktperson i distriktet, tillika ordförande i Rotary Doctors Sweden Margareta Wargelius

På våra styrelsemöten håller vi frågan aktuell hur vi ska utveckla Yrkesnätverket i Rotary e-club. På dagens styrelsemöte beslutades att ägna februari månads 27:e-möte åt att diskutera hur vi kan få Yrkesnätverket att bli det vi medlemmar önskar. Jag har tidigare skrivit att min intention är att träffa alla klubbens medlemmar IRL, eller åtminstone ha ett (Skype)samtal. Hösten har gått rasande fort och den planen har ännu inte satts i verket, så det börjar bli litet bråttom. Frågor jag gärna vill ställa är vad du som medlem tycker Rotary e-klubb 2410 gör bra idag; vad vi ska göra mer av och vad tycker kan förbättras eller vad du saknar. Vidare vill jag gärna fråga dig som är yrkesverksam vad du önskar av yrkesnätverket. Vad söker du och vad kan du bidra med? Vår förhoppning är att utveckla såväl yrkesnätverkandet genom möten som genom att utveckla medlemssidan på www.rotaryeclub.se Hör gärna av dig om det är någon särskild dag eller tid som passar dig att vi hörs av.

Apropå ljusglimtar i november, så kom det ett brev på posten med prov på Rotary U-fondens Julkort och korrespondenskort och medföljande beställningslista att lägga ut på Rotary-mötet. Har haft mailkontakt med U-fonden och de ska ordna så vi får en e-klubbs-anpassad möjlighet att beställa. Ser fram emot det, för såväl julkort som korrespondenskorten är riktigt, riktigt fina.

Dags för Rotary e-club 2410´s Årsmöte.
Du som är medlem i Rotary e-club 2410 kallas till Årsmöte Rotary e-club 2410

Tid:   Torsdag 14:e december kl 20.00-21.00

Plats:  Zoom-länk som skickas ut via email före mötet

Dagordning skickas ut inom kort. Om du har förslag på namn till styrelse år 2018/2019 så kontakta undertecknad.

Våra 27:e-möten:

2017

• Torsdag 27:e november, kl 20.00 – 21.00: 27:e-möte Gäst: Distriktsguvernör Ulf Gustafsson
  • Torsdag 14:e december kl 20.00 – 21.00: Årsmöte

2018

• Måndag 29:e januari kl 20.00 – 21.00: Gäst: Margareta Wargelius, Rotary Doctors, Sverige
  • Tisdag 27:e februari kl 20.00 – 21.00: Fokusämne: Vårt Yrkesnätverk
  • Tisdag 27:e mars kl 20.00 – 21.00:
  • Torsdag 26:e april kl 20.00 – 21.00
  • Måndag 28:e maj kl 20.00 – 21.00
  • Onsdag 27:e juni kl 20.00 – 21.00 Presidentbyte

Vattenprojektgruppen

• Torsdag 22:a mars 2018: Världsvattendagen

Kom gärna med förslag på aktiviteter ni tycker ska finnas med i kalendariet och kom med förslag på föredrag vi kan använda som Veckans Föredrag.

Veckans föredrag är en inspelning från Entreprenörskapsforums seminarium jag torgförde här tidigare. Det var ett oerhört intressant och hoppingivande seminarium vi fick ta del av. Glädjande nog gjorde SvT en inspelning som sändes. Den är lång, men bläddra igenom och se höjdpunkterna. FN’s 17 globala hållbarhetsmål är som ni ser influerade av Rotary!

Länk till vecka 45:s föredrag (öppnas extern sida): https://www.svt.se/nyheter/svtforum/sa-ska-de-globala-fn-malen-nas

Hör gärna av er med reflektioner, frågor och synpunkter om stort och smått!

Varma Rotaryhälsningar

Lisa Svahn,President
Tel: 070 – 405 42 97
Email: lisa.svahn@svahnkonsult.se

1. GuestMember säger:

folkhemsfilantropi- J.E. fred utveckling mänskliga rättigheter med internationella lösningar

• Veckans föredrag: fn
    • Rotaryklubb: 50403
  2. Lena Nilsson säger:

Arbetet med att nå målen måste ske både nationellt och internationellt och för detta krävs dialog och samarbete. Fantastiskt intressanta föredrag!

• Veckans föredrag: Så skall de globala FN-målen nås
    • Rotaryklubb: Rotary e-club
  3. Ingemar Drogell säger:

1948 var skickliga Rotarymedlemmar med i FN och skapade artiklarna för Human Rights. För att vi aldrig mer skulle få uppleva ett avskyvärt krig. Nu är det väl dags igen för skickliga Rotarianer att engagera sig i den globala frågan om miljön och om freden. Samhörighet och Samarbete är det enda som gäller för att bevara Jorden.

• Veckans föredrag: Så skall de globala FN-målen nås
  4. Ulf Andersson säger:

Intressant, men myyyyyckeeet låååååååångt, en halv dag närmare bestämt.

• Veckans föredrag: sa-ska-de-globala-fn-malen-nas
    • Rotaryklubb: e-club 2410
  5. GuestMember säger:

Bra föredrag.

• Veckans föredrag: FN.S Globala mål
    • Rotaryklubb: Katrineholms Rotaryklubb, distrikt 2370, klubbnr 13170
  6. GuestMember säger:

Intressanta synpunkter i föredraget. Ett av många.

• Veckans föredrag: vecka 45 ,Folkstyre i väntans tid
    • Rotaryklubb: Katrineholms Rotaryklubb, distrikt 2370, klubbnr 13170
  7. GuestMember säger:

Säkerligen intressant föredrag för dem som kan hitta det och inte bara får en länk till ett nära fyra timmar långt TV-program!

• Veckans föredrag: Sveagruvan
    • Rotaryklubb: Varbergs rotaryklubb
  8. GuestMember säger:

Riktigt intressant föredrag. Väldigt speciellt ställe som bara måste upplevas och kan inte genom bild beskrivas rättvist.
    De har t o m Spirit of Hven produkter i sitt Systembolag.

• Veckans föredrag: Sveagruvan Svalbard
    • Rotaryklubb: Landskrona Rotary