Hem » Blogg » Vecka 47: The story of polio

Vecka 47: The story of polio

Med 35 dagar kvar till julafton så har jag så smått börjat tänka på vad som ska lagas och bakas. Förra året bodde en flicka från Brasilien hos oss och hon introducerade bland annat amendoim doice, som är kanderade jordnötter. Det smakar nästan precis som brända mandlar men jag tycker jordnötterna är så mycket godare. Det är lite pyssel att göra amendoim doice eftersom jordnötterna ska skalas, men det är helt klart något jag kan tipsa om att testa, om någon är sugen på att testa på något nytt på gottebordet. En av de absolut bästa sakerna med att ha haft utbytesstudenter boende hos sig är att – i alla fall vi – anammat helt nya maträtter och traditioner.

Hur ofta besöker du vår hemsida? Har du hunnit bekanta dig med det som finns, både den öppna delen och den som är låst för våra medlemmar?

Nytt på vår hemsida är att vi har lagt upp en kalender så passa på att bekanta dig med den. I vår kalender kommer vi att lägga upp alla kommande arrangemang och jag kan då passa på att påminna om att den 27:e november får vi besök av Distriktsguvernör Ulf Gustafsson. Nästa intressanta event går av stapeln den 29 januari då vi får besök av Margareta Wargelius från Rotary Doctors Sweden.

Ett tips är att bokmärka sidan så att du inte missar något arrangemang. Vi jobbar hårt för att få fram intressanta föredrag och har du något du vill tipsa om, ta kontakt med vår president Lisa.

När jag ändå är skriver om vår hemsida så skulle jag vilja be de medlemmar som inte uppdaterat sin personliga profil att göra det. Vi saknar bild och presentation på många och det tar inte så många minuter att göra en uppdatering. Vid lansering av den nya hemsidan skickades det ut lösenord till samtliga och skulle det emailet ha gått förlorat, hör av dig till mig, så lovar jag att skicka ut ett nytt lösenord. Det är endast ett fåtal medlemmar som har uppdaterad profil och det tar som sagt inte mer än ett par minuter att göra.

Då har vi kommit till veckans spännande föredrag. För ett par veckor sedan (24/10) firades internationella poliodagen. Rotary gör ett fantastiskt arbete att med att utrota polio och för mig personligen är polio en viktig fråga, inte minst med tanke på att min mamma hade polio som barn. Jag märker dock att det inte är alla som vet vad polio är för något så därför blir mitt bidrag till veckans föredrag just en film om detta: The story of Polio and Rotary.

Vid pennan

Åsa Gilbertson