Vecka 31: The art of argument

Hej Rotarianer

Den tryckande värmen verkar inte ge med sig och vi har inte sett till något regn i den del av Sverige där jag bor. I lördags eftermiddag, när värmen började bli mer behaglig, begav vi oss mot Romeleåsen där jag bokat in dressincykling. Att cykla dressing har i flera års tid legat på min ”att-göra-lista” och det är först nu som vi fått tummarna loss. Jösses vad kul det var, och vilken naturupplevelse.

Vi startade i Björnstorp och trampade oss fram längs Romeleåsens dalgång fram till Veberöd. Vi bjöds på ett mycket torrt, men blandat landskap och att trampa är så behagligt. Helt ärligt, hade det funnits dressinspår genom Sverige så tror jag att jag hade velat uppleva min sommarsemester på det sättet.

Vi behöver dig

Möjlighet till ett mer aktivt deltagande i klubben är exempelvis att bli kontaktperson eller programansvarig för 27:e-möten. Er insats med tid och engagemang i Rotarys namn är oerhört värdefullt.

• Rotary E-club 2410 saknar kontaktperson för Rotary Doctors. Är du intresserad av uppdraget innebär det att information till klubbarna går via dig och om vår klubb drar igång ett projekt med brunnsbygge åt Rotary Doctors eller liknande, finns möjligheten att vara ansvarig för det projektet.
  • Klubben saknar vidare kontaktperson för Rotary Friendship Exchange. Gärna någon som har erfarenhet av deltagande, alternativt någon som funderar på att delta.
  • Programinnehåll och form för våra 27:e-möten är ett ansvarsområde med tomma stolar.
  • Finns det någon/några som har intresse av att vara kontaktperson för Shelterbox-projektet, så är även den stolen tom.

Låter det som att det är något du vill engagera dig i? Ta kontakt med undertecknad kan vi prata litet mer, utan att du behöver bestämma dig.

27:e-möten 2018

• Måndag 27:e augusti: Kickoff för verksamhetsårets 27:e-möten
  • Torsdag 27:e september: 27:e-möte
  • Tisdag 27:e november: Årsmöte
  • Yrkesnätverket (ansvarig: ännu ej delegerat av president). Fortsatt utveckling.

Kalender för hela verksamhetsåret 2017/2018 hittar du på http://rotaryeclub.se/wp/events/

• Glöm inte att uppdatera er presentation på Hör gärna av dig om du tycker det verkar krångligt, så får du vägledning.
  • Kom gärna med förslag på veckoföredrag!

Veckans föredrag är ett tips från Björn Elenfors. Psykologen Jordan Peterson berättar hur man argumenterar och varför man inte ska försöka vinna en diskussion.

Sköna sommarhälsningar

Åsa Gilbertson, president
asa.gilbertson@telia.com

1. Åsa Gilbertson säger:

Mycket inspirerande och ett kanonföredrag. Har fått många bra tips i argumentationsteknik.

• GuestMember säger:

Intressant föredrag om argumentation. Intressanta tankar om att argumentera med sin partner. Jag hoppas jag lärt mig något. Tyvärr missade jag innehållet i ett visst skede eftersom jag missade något nyckelord.

• Veckans föredrag: The Art of Argument
      • Namn: Bengt Bengtsson
      • Email: bengt@calmar.se
      • Rotaryklubb: Kalmar Slott RK
  2. David Krug säger:

Det där om att det ofta inte är bra att vinna ett argument, för då har man ofta en ”övervunnen” person som inte är nöjd, inte är lycklig och som söker en chans att återkomma och vinna är väldigt, väldigt sant och det skulle jag inte må dåligt av att påminnas av oftare som arbetsgivare.

• Namn: David Krug
    • Email: david@krug.se
  3. GuestMember säger:

Tänkvärt i synnerhet i dessa tider när politikerna skall argumentera för sin politik.
    Gert Nilsson
    Ystad-S:t Petri Rotaryklubb

• Veckans föredrag: The art of Argument
    • Namn: Gert Nilssoon
    • Email: gert.e.nilsson@telia.com
    • Rotaryklubb: Ystad-S:t Petri Rotaryklubb
  4. Mikael Laweby säger:

Tänkvärt detta att man inte alltid ska sträva att vinna en diskussion, utan istället lösa problemet

• Veckans föredrag: Psykologen Jordan Peterson berättar hur man argumenterar och varför man inte ska försöka vinna en diskussion.
    • Namn: Mikael Laweby
    • Email: mikael.laweby@koching.se
    • Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  5. Britt-Marie Björlingh säger:

Kanon föredrag. Tänkvärt, bra tips. Dessutom hade han kläm på vad fruarna faktiskt alltid har rätt 😀

• Namn: Britt-Marie Björlingh
    • Email: brittmarie1@mail.com
    • Rotaryklubb: E-Club
  6. GuestMember säger:

Intressant med  argumentationsteknik.

• Namn: Elisabet Thorsson
    • Email: advokat.thorson@telia.com
    • Rotaryklubb: Katrineholms Rotaryklubb, distrikt 2370, klubbnr 13170
  7. GuestMember säger:

Att argumentera kan vara svårt. Föredragshållaren ger kloka råd i argumenterandets svåra konst

• Namn: Per Alm
    • Email: per.alm@med.lu.se
    • Rotaryklubb: Lund Kloster RK 133 10
  8. GuestMember säger:

Gillar föredraget. Spännande att lyssna kring argumentation och olika möjligheter för ställningstagande i olika diskussioner.

• Veckans föredrag: The art of argument | Jordan Peterson
    • Namn: Anja Molin
    • Email: aem@backafallsbyn.se
    • Rotaryklubb: Landskrona Citadell Rotary
  9. Cecilia Forss säger:

Jag har under lång tid på heltid arbetat med argumentation grundad på analyser. Jag känner igen hans synpunkter.
    Det bästa med föredraget är att han rekommenderar att män skall medge att deras fruar alltid har rätt (det blir så tråkigt annars). Jag skall be min man lyssna på den delen av föredraget!

• Veckans föredrag: The Art of Argument
  10. GuestMember säger:

¨ånga kloka saker och det låter så enkelt….var på vägen krånglar man till det i sin egen argumentation 🙂

• Namn: Thomas Roos
    • Email: thomas.roos@callenberg.com