Vecka 30: Love – you´re doing it wrong

Under sommarmånaderna varvas marknader och festivaler om vartannat och i lördags passade vi på att besöka Östersjöfestivalen i vackra Karlshamn.

Östersjöfestivalen är en festival som hålls vecka 29 och vi brukar försöka besöka festivalen varje år. Vi hade en jättetrevlig dag och kväll och hann med att bland annat se och höra Roger Pontare och Joacim Cans tillsammans med Robert Wells storband. Vi har ju Malmöfestivalen om hörnet (som går av stapeln i augusti) men tycker att den lilla Östersjöfestivalen är både mysigare och trevligare, inte minst när det kommer till musik. En några år yngre kollega beklagade sig för mig och sa att nu för tiden så känner man inte till några av de band som spelar på Malmöfestivalen och att det säkert har med åldern att göra. Det kanske stämmer, vad vet jag….

Vi behöver dig

Möjlighet till ett mer aktivt deltagande i klubben är exempelvis att bli kontaktperson eller programansvarig för 27:e-möten. Er insats med tid och engagemang i Rotarys namn är oerhört värdefullt.

• Rotary E-club 2410 saknar kontaktperson för Rotary Doctors. Är du intresserad av uppdraget innebär det att information till klubbarna går via dig och om vår klubb drar igång ett projekt med brunnsbygge åt Rotary Doctors eller liknande, finns möjligheten att vara ansvarig för det projektet.
  • Klubben saknar vidare kontaktperson för Rotary Friendship Exchange. Gärna någon som har erfarenhet av deltagande, alternativt någon som funderar på att delta.
  • Programinnehåll och form för våra 27:e-möten är ett ansvarsområde med tomma stolar.
  • Finns det någon/några som har intresse av att vara kontaktperson för Shelterbox-projektet, så är även den stolen tom.

Låter det som att det är något du vill engagera dig i? Ta kontakt med undertecknad kan vi prata litet mer, utan att du behöver bestämma dig.

27:e-möten 2018

• Måndag 27:e Augusti: Kickoff för verksamhetsårets 27:e-möten
  • Torsdag 27:e september: 27:e-möte
  • Tisdag 27:e november: Årsmöte
  • Yrkesnätverket (ansvarig: ännu ej delegerat av president). Fortsatt utveckling.

Kalender för hela verksamhetsåret 2017/2018 hittar du på http://rotaryeclub.se/wp/events/

• Glöm inte att uppdatera er presentation på Hör gärna av dig om du tycker det verkar krångligt, så får du vägledning.
  • Kom gärna med förslag på veckoföredrag!

Veckans föredrag är ett tips från vår webmaster Dennis. Det är en mycket inspirerande och underhållande film om kärlek.

Varma sommarhälsningar

Åsa Gilbertson, president
asa.gilbertson@telia.com

1. Bo Ireståhl säger:

Inte ofta jag hör ett föredrag på franska. Tycker ämnet var härligt!

• Namn: Bo Ireståhl
    • Email: bo.irestahl@gmail.com
    • Rotaryklubb: E-club
  2. GuestMember säger:

Ja, kärleken är ett förunderligt fenomen.
    Gert Nilsson
    Ystad-S:t Petri Rotaryklubb

• Veckans föredrag: Love - you
    • Namn: Gert Nilsson
    • Email: gert.e.nilsson@telia.com
    • Rotaryklubb: Ystad-S:t Petri Rotaryklubb
  3. GuestMember säger:

Håller med föregående svårt att tillgodogöra mig föredraget på grund av mina brsitanda kunskap i franskan.

• Veckans föredrag: love you´ar doing it wrong
    • Namn: Björn Törnqvist
    • Email: nalle49@yahoo.com
    • Rotaryklubb: malmö internationella rc distr2390
  4. David Krug säger:

Fick mig att inse hur sällan jag kollar på något annat än engelskspråkiga videos och föredrag. Nästan som att jag glömt att det finns annat.

• Veckans föredrag: Love - Yuo're doing it wrong
    • Namn: David Krug
    • Email: david@krug.se
  5. Britt-Marie Björlingh säger:

Franska är ett vackert språk!

• Namn: Britt-Marie Björlingh
    • Email: brittmarie1@mail.com
    • Rotaryklubb: E-Club
  6. GuestMember säger:

Intressant, men kunde inte fullt tillgodogöra mig innehållet då min skolfranska ligger långt tillbaka i tiden

• Namn: Per Alm
    • Email: per.alm@med.lu.se
    • Rotaryklubb: Lund Kloster RK 133 10
  7. GuestMember säger:

• Namn: Per Alm
    • Email: per.alm@med.lu.se
    • Rotaryklubb: Lund Kloster RK 133 10
  8. GuestMember säger:

Kan konstatera att franska inte är ett språk jag kan, men det visste jag ju tidigare och i detta fall får jag försöka få på subtitle eller något, säkert ett bra föredrag 🙂

• Namn: Thomas Roos
    • Email: thomas.roos@callenberg.com
  9. GuestMember säger:

Presentationen förutsätter att personen söker uppskattning av sin omgivning – ‘dog in the dog pack’.
    Dock finns det även den andra kategorien som är oberoende och indifferent – ‘eagle’, som varken jagar uppskattning eller paverkas av grupptryck.

• Namn: Harry Sandberg
    • Rotaryklubb: Stockholm Söder
  10. GuestMember säger:

Inser ju tydligt att franska inte är min starkaste sida.
    Spännande att variera från engelska och svenska. Google translate och alla fina appar som man kan tala in främmande språk på och få det översatt funkar fint o tur att tekniken finns.

• Namn: Anja Molin
    • Email: aem@backafallsbyn.se
    • Rotaryklubb: Landskrona Citadell Rotary
  11. Björn Elenfors säger:

Skoj att se ett föredrag på annat spårk än svenska och engelska!