Vecka 36: Rotary-appar, 27:e möte och en ovanligt klok läkare…

Hej Rotarianer

Jag hoppas att alla har haft en skön och behaglig helg. Hemma hos oss har det varit full rulle sedan fredags kväll till sen söndag kväll och bland alla aktiviteter hann vi med en tur bort till Örenäs Slott. Inte långt därifrån ligger Ålbodarna som är ett genuint fiskeläge i omedelbar närhet, endast en kort promenad från slottet.  Vi hann ta en sväng på vackra Hilleshögs dalar som är ett naturreservat i Landskrona kommun. Reservatet består av en geologiskt intressant dalgång och rasbranter vid stranden och det blev en lyckad söndagsutflykt.

 

Rotary mobilappar!

Bland alla mina mobilappar finns två, som jag är mycket förtjust i. En är Rotary Club Locator och den andre är Rotary Norden, vilket är mycket passande då det idag kom ut ett nytt nummer av Rotary Norden. I detta nummer finns bland annat en mycket inspirerande intervju med Barry Rassin, Rotarys internationella President 2018-19.  Han har hittat en mycket bra livsbalans och vill man inspireras av denna otrolige man så läs gärna artikeln.

                    

Är du intresserad av fler Rotary-appar så hittar du mer info här

https://my.rotary.org/en/manage/community-marketplace/official-rotary-apps

 

27:e mötet

Stort tack till de som deltog på vårt 27:e möte i augusti. Vi hann med många långa och roliga diskussioner och just våra 27:e möten är ett bra sätt att lära känna alla medlemmar.

 

Den hackade hemsidan…

Vi städade på sajten i förra veckan och trodde att vi sopat undan all skit, men det visade sig att det gömde sig nåt lömskt även på sidan för vattendagen, denna sida låg ”utanför” ordinarie wordpress sida (IT gallematias). Därför har vi just nu städat bort den helt och bygger snarast upp en ny med uppdaterad information inför 2019. Har du redan nu idéer hur vi kan samla in så mycket virtuellt vatten som bara går så kom gärna med dina tankar här. Att vatten är viktigt fick vi ju faktiskt känna på lite under den varma och torra sommaren även här i Sverige.

 

Vi har hittat en ny medlemsportal och när det finns några timmar över så skall vi sätta upp denna och föra in alla vår medlemmars uppgifter här så att det återigen blir smidigt att registrera sig för ”närvaro” genom en kommentar på veckans föredrag. Tills dess får vi dessvärre be er om att skriva ert namn och klubb samtidigt som ni kommenterar.

Vi ber om överseende med detta ett tag till.

 

Vi behöver dig

Möjlighet till ett mer aktivt deltagande i klubben är exempelvis att bli kontaktperson eller programansvarig för 27:e-möten. Er insats med tid och engagemang i Rotarys namn är oerhört värdefullt.

 • Rotary E-club 2410 saknar kontaktperson för Rotary Doctors. Är du intresserad av uppdraget innebär det att information till klubbarna går via dig och om vår klubb drar igång ett projekt med brunnsbygge åt Rotary Doctors eller liknande, finns möjligheten att vara ansvarig för det projektet.
 • Klubben saknar vidare kontaktperson för Rotary Friendship Exchange. Gärna någon som har erfarenhet av deltagande, alternativt någon som funderar på att delta.
 • Programinnehåll och form för våra 27:e-möten är ett ansvarsområde med tomma stolar.
 • Finns det någon/några som har intresse av att vara kontaktperson för Shelterbox-projektet, så är även den stolen tom.

Låter det som att det är något du vill engagera dig i? Ta kontakt med undertecknad kan vi prata litet mer, utan att du behöver bestämma dig.

 

Kalender

27:e-möten 2018

 • Torsdag 27:e september: 27:e-möte
 • Tisdag 27:e november: Årsmöte
 • Yrkesnätverket (ansvarig: ännu ej delegerat av president). Fortsatt utveckling.

 

Veckans föredrag

Veckans föredrag och film är ett tips av Dennis. Stefan Larsson berättar om vad ”doctors can learn from each other”.

Kom gärna med ditt förslag på veckoföredrag!

Hälsningar

Åsa Gilbertson, President
asa.gilbertson@telia.com

6 kommentarer

 1. Lena Nilsson säger:

  Stefan Larsson What Doctors can ……
  Intressant att höra Stefan Larsson berätta om hur viktigt det är att lära av varandra och att jämföra resultat. Allt för att det ska bli bäst för patienten och det blir också bra för ekonomin.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Stefan Larsson What Doctors can learn from ..
  • Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
 2. Per Alm säger:

  Föredraget beskriver på ett lysande sätt aktuella problem och problem som kan uppstå i dagens sjukvård, inom olika discipliner, nationellt och internationellt. Föreläsaren berättar om egna erfarenheter.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Stefan Larsson: What doctors can learn from each other
  • Rotaryklubb: Lund Kloster Rotaryklubb 13310
 3. Thomas Roos säger:

  Intressant och viktigt med ständiga förbättringar inom alla områden

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Stefan Larsson
  • Rotaryklubb: Uddevalla Byfjorden
 4. Anja Molin säger:

  Ett fantastiskt intressant föredrag. Patienten i fokus med både omvårdnad och kvaitetstänk.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Stefan Larsson What Doctors can learn from ...
  • Rotaryklubb: Landskrona Citadell Rotary
 5. Olle Svensson säger:

  Intressant föredrag från 2013. Skulle vara intressant med en aktuell uppföljare för att se om man med ICHOM lyckats i sina föresatser.
  Olle Svensson

  Kommentar

  • Veckans föredrag: TED Stefan Larsson
  • Rotaryklubb: Staffanstorps RK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *