Vecka 52: People of action

Hej Rotarianer

Vill passa på att önska er alla en riktigt God Jul och det gör jag med en härlig inspirationsfilm som ni hittar under veckans föredrag.

12 kommentarer

 1. Gert Nilsson säger:

  People of Action
  Rotary kan vara aktiv på olika sätt till människors bästa.
  Gert Nilsson
  Ystad-S:t Petrin Rotaryklubb

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Rotary of action
  • Rotaryklubb: Ystad-S:t Petri Rotaryklubb
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Välj ett alternativ
 2. Nils Zinn säger:

  Mycket bra och kort klipp som jag kommer att rekommendera mina klubbkamrater att kika på.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Take action
  • Rotaryklubb: 59251 Alvesta-allbo
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 3. Christina Thorsson säger:

  Inspirerande och fördömligt kort video

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Vecka 1 2019: People of action
  • Rotaryklubb: KatrineholmBacka Rotaryklubb, Klubbnr 13171. Distrikt 2370.
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 4. Bo Sundmark säger:

  Blev inspirerad av filmen och det finns mycket att göra för att skapa en bättre värld!

  Kommentar

  • Veckans föredrag: People of action
  • Rotaryklubb: Stockholm Strand
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 5. Björn Törnqvist säger:

  Bra presentation uppmuntraNde

  Kommentar

  • Veckans föredrag: People of action
  • Rotaryklubb: Malmö internationella rc
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 6. Veronica Örfelth säger:

  Ja, det är kanske det vi alla längtar efter att göra något handfast som kan förändra saker i det stora, men det blir sällan verklighet bakom en dator. Vi får alla i våra dagliga liv leva upp till det. Ofta saknar jag kontakten med att göra saker tillsammans med er andra. Det sociala mediet ”datorn” avskärmar oss mer och mer från varandra. Därför undrar jag… Hur kan vi ta mer action tillsammans? Jag tycker att det börjar med att välja ut vad jag själv tycker är viktigt, se vilka fler som tycker det och sedan genomföra det. Det jag i dagsläget tycker är viktigt är att människor ska känna hopp, framtidstro och glädje i sina liv. Om vi först själva känner hopp och tilltro till framtiden kan vi även hjälpa andra att känna den. Då kommer vi välja saker som verkligen ger mervärde och blir till verklig förändring.
  Vi är nu tre Rotaryaner som till självkostnadspris arrangerar en resa till Århus i Danmark för att se fantastiska Shen Yun performing Arts. Där har vi bjudit in Rotary i Danmark för att äta middag med oss under kvällen efter föreställningen kring temat kinesisk kultur. Det kommer bli en oförglömlig upplevelse och härliga möten med andra Rotatryaner. Vi hoppas såklart kunna se flera av er där för detta är något utöver det vanliga utbudet av framträdanden. Vi har bokat rum på Radisson för 60 personer (en buss). just nu är vi 20 anmälda. Till veckan måste vi släppa rummen som är mycket subventionerade, om vi inte blir fler. http://sv.shenyunperformingarts.org/videos/about-shen-yun/play/lvyC1tH_gao/reviving-a-lost-culture

  Kommentar

  • Veckans föredrag: People of Action
  • Rotaryklubb: e-club
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
  • Pernille Belter säger:

   Super initiativ, Veronica. Jeg var lige inde at finde omtalen i PDF på Bloggen, så jeg kunne se datoen, 8-9/2.
   Desværre er jeg på skiferie ugen forinden, så jeg er nok ikke gearet til at skulle til Århus umiddelbart efter. Men hvis nogen fra det søndre Sverige kommer på her i sidste øjeblik, at de gerne vil med men hellere vil tage en mere direkte tur end de mange kilometer ekstra nordpå (for så at køre sydpå igen), kan jeg fortælle, at det er en kort lille tur fra Malmö på ca. 3,5 timer inklusiv færge fra Odden. Jeg har lige kørt turen i forbindelse med nytårsaften men slap heldigvis for problemer undervejs trods stormvarsel etc. God tur.

   Kommentar

   • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Välj ett alternativ
 7. Bo Ireståhl säger:

  Härligt med lite tillförsikt!

  Kommentar

  • Veckans föredrag: People of action
  • Rotaryklubb: E-club
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Välj ett alternativ
 8. Lars-Åke Dahl säger:

  Skönt med lite optimism så här i slutet av året.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: People of action
  • Rotaryklubb: Uppsala Linné RK, 51634
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 9. Britt-Marie Björlingh säger:

  Bra inspiration. Allt går att förbättra på ett eller annat sätt.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Take action
  • Rotaryklubb: E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 10. Pernille Belter säger:

  Det her var en ny video for mig – som gammel Rotaracter kan jeg ikke lade være med at tænke på, at vi dengang altid sagde, at Rotaract er ROTARy in ACTion, hvilket vil sige, at vi opfattede os selv som dem, der faktisk lavede noget, mens mange Rotarianere bare hvilede på laurbærrene eller betalte sig fra alting. Det findes selvfølgelig stadig i dag, men det er bestemt ikke mit indtryk, at det gælder alle klubber.
  Hvis nogen i Sverige har lyst til at gøre noget for/med Rotaracterne, er Malmö og København gået sammen om at være vært for REM 2019 (en af to årlige store begivenheder for dem i Europa, hvor EUCO er den anden, og det er svært at vinde de opgaver for de nordiske lande, fordi der er begrænsning på, hvad det må koste, og her kan vi ikke konkurrere med syd- og østlandene, så godt gået!), som finder sted i januar, og de vil gerne dels ha’ hjælp med både kontakter, lokationer og sponsorater og ser også meget gerne, at man som Rotarianer melder sig som deltager til e.g. deres Gala. Kontaktpersonen Itzy er en pige, der har været medlem af den Internationale Rotaract-klub i København i flere år, og selvom hun som jeg nu bor i Malmö, er hun for øjeblikket også Danmarks Internationale Representant i Rotaract-organisationen. I kan finde mere info om arrangementet her:
  https://www.rotary.dk/rotaract-rem-kommer-til-kobenhavn-malmo?language=en
  Godt nytår

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Do good
  • Rotaryklubb: Copenhagen Morning
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 11. Åsa Gilbertson säger:

  Jag blir så inspirerad av den här filmen och de möjligheter det finns att göra något – tillsammans. Take action.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Take action
  • Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *