Lämna din kommentar genom att ”kommentera” i fältet nedanför.

OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

• Logga in med användarnamnet och lösenordet GuestMember (skriv ordet GuestMember i båda fälten). Observera stora och små bokstäver!
  • För närvarande går det inte att logga in som medlem eller gästmedlem MEN det går bra att lämna kommentar ändå. Glöm inte att skriva i ditt namn, din email-adress och din klubb i kommentatorsfältet, så registrerar vi närvaro. Vi beklagar de dubbla fälten, men vi arbetar på det. Trilskas sidan för mycket för dig, se videon, betala in pengar till vårt vattenprojekt och skicka ett email till asa.gilbertson[snabela]telia.com så registrerar vi in din närvaro.

• Ta del av föredraget.
  • Läs gärna veckans blogg.
  • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den emailadress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
  • Köp en eller flera vattenflaskorför 20 k/str till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan)

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

Varmt välkommen att berätta vad du tyckte om föredraget! (Första gången du lämnar en kommentar så behöver vi godkänna inlägget innan det syns på sidan).

1. Lena Nilsson säger:

Det är ju helt förfärligt som utövarna av Falungong behandlas. Så rädda är de som har makten i Kina att de inte skyr något. Att de använder utövarna som organbanker saknar jag ord för att skriva vad jag tycker om detta.
    Fantastiskt och modigt av människorna i Kina att fortsätta utöva Falungong trots alla de risker det innebär.

• Veckans föredrag: Förföljelsen av Falungong
    • Namn: Lena Nilsson
    • Email: lenanilsson@telia.com
    • Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  2. Per-Ove Hossmark säger:

Fruktansvärda förföljelser av människor som utövar något som i själva verket främjar ett gott samhälle. Omfattningen av denna jakt är betydligt större än vad jag tidigare visste. Det faktum att man säljer falungong-utövares organ för transplantation är makabert.
    Samtidigt är det fantastiskt att de som utövar falungong inte möter övergreppen med våld, utan att de drivs av en övertygelse om att det goda segrar i längden.

• Veckans föredrag: Förföljelsen av Falungong
    • Namn: Per-Ove Hossmark
    • Email: peo.hossmark@gmail.com
    • Rotaryklubb: 13253 Oskarshamns Rotaryklubb
  3. Veronica Örfelth säger:

Tack för ditt val av veckans föredrag Åsa, det känns oerhört viktigt att ge den här frågan en röst i samhället. Särskilt när världen är skev på alla möjliga sätt är det viktigt att lyfta dessa frågor så att människor kan ge sig själv en möjlighet att göra bra val för sig själva. Det innefattar så mycket mer eftersom nästan alla människor i världen idag bidrar till kinesiska regimens statsekonomi genom främst handel – som de i sin tur använder till att förfölja olika grupper av människor för att hålla övriga i schack och rädsla från att själva våga protestera.

Denna gruppen människor har förstått livsprincipen att själv bli godare människor genom att kultivera/förädla sig inom sig själva. De lägger sig inte i hur andra gör/är, men vill ständigt förbättra sig själva enligt godhetsprinciper som välvilja, sanningsenlighet, medkänsla, tolerans, och tålamod. På det viset gör de alltså världen lite bättre hela tiden och skapar ringar på vattnet i sin omgivning eftersom det även väcker godhet hos andra, för när andra ser det, följer de naturligt efter. De allra flesta vill vara goda människor innerst inne om de bara vet hur. Enligt min förståelse finns ingen annan väg än att var och en tar vara på sig själva. Ingen vill förändra sig för att någon annan säger det till dem. Alla vill själv förstå varför och ha en önskan till förändring för att en förändring verkligen ska kunna ske. Det värsta blir då när andra förtrycker en sådan grupp människor som verkligen gör stor skillnad i samhället.

Den kinesiska regimen har ständigt hatkampanjer igång. Alla har väl hört de senaste dagarnas svenska nyheter om de kinesiska turisterna. De har sannolikt fått betalt av ambassaden för att ställa till denna scen, som ett resultat av att Sverige tog emot Dalai Lama för någon vecka sedan.

• Veckans föredrag: Förföljelsen mot Falun Gong
    • Namn: Veronica Örfelth
    • Email: veronicao@unseen.is
    • Rotaryklubb: e-klubben 2410
  4. Lars-Åke Dahl säger:

Intressant. Nya möjligheter (och problem?).

• Veckans föredrag: App i st f chef
    • Namn: Lars-Åke Dahl
    • Email: dahl.larsake@gmail.com
    • Rotaryklubb: Uppsala Linné RK, 51634
  5. Thomas Roos säger:

Naturligtvis intressant, skillnaden mot ett sms är ju inte så stort, tror på det som ett verktyg men kommer aldrig att ersätta face-to-face……….och i slutet av dagen handlar det inte om JAGET utan LAGET och det är ju den stora utmaningen gällande den generationen som kommer

• Veckans föredrag: App istället för chef
    • Namn: Thomas Roos
    • Email: THOMAS.ROOS@CALLENBERG.COM
  6. Bo Persson säger:

Intressant med appars utveckling. Lärorikt! Under en ‘levande’ rotarylunch fick jag lära mig om hur en golfklubb håller reda och ordning på sina stora ytor tack vare just en egen app.

• Veckans föredrag: App istället för chef
    • Namn: Bo Persson