OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

• Ta del av föredraget.
  • Läs gärna veckans blogg.
  • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den emailadress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
  • Köp en eller flera vattenflaskor för 20 k/str till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan).

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

All närvaro registreras 1-2 gånger per månad, var inte orolig om du inte fått din ”pinne” direkt efter besöket den kommer vid nästa registreraingstillfälle./Registratorn

Varmt välkommen att berätta vad du tyckte om föredraget! (Första gången du lämnar en kommentar så behöver vi godkänna inlägget innan det syns på sidan).

1. Gert Nilsson säger:

Tänk, det har aldrig tidigare föresvävar mig att Sahara skulle ha varit grönt. Därför var det intressant att höra icg forsla föreställa sig hyr det en gång har varit. Och naturligtvis: vad kan vi göra för att öknarna inte skall fortsätta breda ut sig?
    Gert Nilsson

• Veckans föredrag: When the Sahara was green
    • Rotaryklubb: Ystad-S:t Petri Rotrykllubb
  2. Dennis O Krook säger:

Intressant även om det ibland är svårt att ta in dessa extremt långa tidsperspektiv.

• Veckans föredrag: When the Sahara was green
  3. Thomas Roos säger:

Riktigt intressant och tänkvärt

• Veckans föredrag: When the Sahara was green.
  4. Pernille Belter säger:

Tja, man skal jo bare gå en tur i haven for at se, hvordan den påvirkes af vandmængderne – eller mangel på samme.
    @ David: Jeg tror, vi med vores store digitale forbrug kommer til at efterlade langt færre spor, end vi selv forestiller os. Hvad måske kan opveje en del af det er, at vi er så mange flere til at efterlade os spor. Men generelt arbejder vi i meget letforgængelige medier. Min mand har lige digitaliseret alle billeder, film og lydoptagelser samt negativer efter sin morfar og har efter hans ønske indkøbt specielle disketter, som er lavet i et mere uforgængeligt materiale end normale cd-rom og lagt tingene over i mere fremtidssikrede programmer. Til gengæld ville mange nok betakke sig for at blive overladt mange timers utroligt langsom film af blomster i haven eller udflugter i Tyskland – og vi har da også lavet en opsamlingscd, hvor alt det ”relevante” ligger – for letheden i at producere materiale gør det jo også mindre unikt og lettere at drukne i.

• Veckans föredrag: Sahara
    • Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  5. JARL TERSIN säger:

Detta var verkligen intressant!!! Det är ju en sak som inte inte reflekterar över.

• Veckans föredrag: Sahara
    • Rotaryklubb: Medlem i eklubben
  6. David Krug säger:

Intressant! I början av videon lät det som att de byggt ett antagande på att nomadkonstnärer inte rörde sig över större ytor och inte kunde avbilda djur på ett ställe som de sett på ett helt annat ställe, men sen gick de ju vidare med betydligt mer underbyggd information. 😀

Förhoppningsvis så förstår folk om några tiotusentals år att bara för att våra lejonskulpturer och lejonbetogavskiljare inte betyder att vi har haft lejon i Sverige under denna tidsepok haha.

En sak jag kan fundera på ibland är hur mycket av det som finns idag som kommer vara känt om 500 och 1000 år. Om t.ex. YouTube, facebook och all information där kommer att finnas kvar eller om det kommer förändras totalt och såklart hur mycket av informationen som kommer ha censurerats bort och förbjudits för att likrikta åsikter, som man ju sett en hel del exempel på nu under covid, inklusive i YouTubes egna pressreleaser.

• Veckans föredrag: When the Sahara was green.