Lämna din kommentar genom att ”kommentera” i fältet nedanför.

OM DU GÄSTAR FRÅN ANNAN ROTARYKLUBB! Var vänlig skriv hela ditt namn (för- och efternamn) samt den email-adress (samma som du använder i Rotary) och namnet på din klubb – då underlättar du för oss att registrera närvaron.

• Ta del av föredraget.
  • Läs gärna veckans blogg.
  • Skriv i kommentarsfältet vad du tyckte om föredraget. Glöm inte dina uppgifter om namn, klubbnummer och den emailadress du använder i Rotary. Detta för att vi ska kunna närvaroregistrera dig.
  • Köp en eller flera vattenflaskor för 20 k/str till vårt vattenprojekt genom Paypal (längst ned på sidan).

Genom att lämna din kommentar (och betala in till vårt vattenprojekt via PayPal) har du visat att du närvarat på denna veckas Rotarymöte. Du godkänner också att vi sparar din email-adress och kan komma att skicka dig ett nyhetsmail – men du kan när som helst välja att sluta prenumerera på dessa.

Varmt välkommen att berätta vad du tyckte om föredraget! (Första gången du lämnar en kommentar så behöver vi godkänna inlägget innan det syns på sidan).

1. Örjan Nilson säger:

Går inte att upprepa för många gånger hur grundläggande detta är – framförallt för oss som är ständigt bortskämda med det.

• Veckans föredrag: Rotary provides water
    • Rotaryklubb: Stockholm Djurgården Rotaryklubb
  2. Cecilia Forss säger:

Välgjord film. Fungerar nog bra för Rotary.

• Veckans föredrag: Rotary provides water etc
    • Rotaryklubb: E Club 2410
  3. Anja Molin säger:

Vatten, så viktigt för alla. Fantastiskt vilken skillnad Rotarys insatser gör.

• Veckans föredrag: Rotary Provides Water, Sanitation and Hygiene
    • Rotaryklubb: Landskrona Citadell Rotary
  4. Lena Nilsson säger:

Fantastiskt bra att klubben fortsätter att prioritera vatten och informera om vad som görs/behöver göras.

• Rotaryklubb: Rotary e-club 2410
  5. Per Alm säger:

Vatten – En av vår tids stora utmaningar

• Rotaryklubb: Lund Kloster RK 133 10
  6. David Krug säger:

Vatten är givetvis otroligt viktigt och ju mer man kan göra för att hjälpa folk med tillgång till vatten desto bättre.

Måste dock påpeka att jag under min tid på avlägsna små orter i Afrika aldrig träffat på någon som hämtat vatten i ett träsk (swamp) och jag har inte ens hört talas om träsk på de tusentals platser jag besökt i Afrika eller på all tid som jag undersökt Afrika online eller pratat med Afrikaner, så jag måste ifrågasätta om det är helt ärligt att nämna något som troligtvis är ett undantagsfall,men läter ”värst” först av allt och att nämna flod som nog är bland det vanligaste sist och inte nämna brunn. De flesta jag sett har hämtat i floder, åar, brunnar, vattenstationer, eller beställt leverans med vattenbilar till en tank.

Rätta mig om jag har fel och om träsk faktiskt är bland det vanligaste. Tror också att dödsfall och överfall vid vattenhämtning är ungefär lika vanligt som dödsfall och överfall då man går hem från jobbet eller skolan i hela världen, dvs en risk knappt värt att ens nämna, särskilt som folk givetvis väljer att gå i grupp där risken finns.

Min enda poäng är att det är synd att man ska behöva krydda saker med så mycket överdrifter och halvsanningar och ovanligheter för att folk ska orka bry sig och hjälpa varandra och när man ser för mycket saker som inte stämmer och troligen mest är där för att skapa skuldkänslor och reaktioner/donationer så börjar man undra hur mycket av resten som inte heller stämmer.

Jag efterlyser mer organisationer som skapar information med Rotarys fyra frågor i åtanke.

• Veckans föredrag: World Water Day 2019
  7. Britt-Marie Björlingh säger:

Oerhört angeläget. Bra att Rotary engagerar sig.

• Veckans föredrag: World Water day 2019
    • Rotaryklubb: E-Club
  8. Pernille Belter säger:

Det tog lidt tid, Åsa, men jeg ville jo finde et svar, for på vores fælles Rotary-tur i Copenhagen Morning til Bruxelles sidste år så vi en masse om europæisk politik, men ikke et ord om STØVLESKRABERE, som åbenbart er specielle for byen – og for Algeriet. Denne anakronisme anbefales i dag som redning til, når man har været i nærkontakt med resultaterne af Bruxelles mange hunde, da landet har knap så god en ”samle-op” politik, som både Sverige og Danmark.
    Var det rigtigt, eller har jeg fundet fejlagtige kilder?

• Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  9. Pernille Belter säger:

I D1470 har vi somme tider samarbejdet med Engineers without Borders om hjælp (qua en ingeniør, der var guvernør i distriktet for nogle år tilbage), og her mener jeg, at vi også har doneret Lifestraws (opfundet og produceret af danske Vestergaard.com, som dog nu ligger i Schweiz), som kan bruges til lokal vandrengøring til drikkevand. Deres produkter findes i forskellige versioner, og de har også et program, hvor de donerer en masse, så man ikke kun hjælper med det, man selv giver men også via deres donationer. I forhold til Shelterbox tror jeg dog ikke, det er et af deres produkter, der ligger i kasserne.

• Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  10. Cecilia Forss säger:

Jag är glad att klubben valt att prioritera vattenprojekt. Det känns angeläget.

• Rotaryklubb: E-club 2410