Vecka 10 – Vatten har minne

Hej alla

Vi har äntligen fått glada besked angående kraschen av Club Admin – IT-experterna är optimistiska! Trots tidigare farhågor om att vi kommer förlora all information, ser det faktiskt ut som att det kommer fungera att återställa all data utan någon som helst förlust. Hurra!

Därmed ligger det på mig som klubbens sekreterare att samla ihop alla oregistrerade besök och förse er med närvaropinnar för besök av senaste veckors onlineföredrag. Vi kan dra en lättnadens suck och hoppas att allt, kopplat till kraschen nu återställs och kan börja användas precis som förut inom den närmaste veckan.

Vatten i fokus

Min plan med veckobrevet låg i linje med styrelsens tankar från senaste mötet om att e-klubben skulle kunna bli en kunskapsbank om vatten. Alltså, att inte bara fokusera på vatten i andra länder utan att vi även lägger fokus på det nationella planet. Vi lever i ett kretslopp – vattnet är livsnödvändigt och angår oss alla. Även i Sverige har vi fått en del bakslag med vattenbrist, föroreningar och skadliga provskjutningar i en av våra största sjöar. Det kan vara en god idé att ge vårt livsnödvändiga vatten extra belysning ur olika perspektiv. Ni hänger väl på?!

Jag hade för avsikt att delta på ett Rotaryarrangerat seminarium i Linköping på onsdagen med tema vatten för att sedan dela det med er andra. Men när det blev inställt gjorde jag istället en internetsökning på ”svenskt vatten” för att se vad som finns tillhands i Sverige. Jag gjorde detta test:

http://www.svensktvatten.se/fakta-om-vatten/vattenskolan/vattenskolan-start/vattnets-vag/

och insåg att jag inte fick alla rätt, vilket bevisar att jag har en del kvar att lära.

Med detta vill jag passa på att be er alla om hjälp med att skriva eller samla bra, användbar fakta och innehåll som kan hjälpa Rotary e-club 2410 att bli en välbesökt ”kunskapsbank” att räkna med på temat: Vatten.

Veckans föredrag

Veckans föredrag viger jag åt vattnets mästare; Masaru Emoto, som har gjort ganska starka intryck på mig med sina vattenexperiment. Eftersom vi alla till största delen består av vatten, är det än mer viktigt hur vi programmerar oss själva – med vilka budskap fyller du dig om dagarna?:
Du hittar föredraget här

Filmen är ganska kort, men du kan själv söka mer kunskap i ämnet och dela med oss andra.

Vatten har minne

Även i denna artikel finns en kort video, som belyser varför vi med respekt bör hantera och värna om vårt vatten inpå minsta cellnivå: 
https://epochtimes.se/Har-vatten-minne-och-kan-spegla-tankar-587990

Välkommen med dina bidrag till våra olika vattenprojekt. Stort tack för att just du finns bland oss och bidrar till att förbättra vår värld!

Önskar alla en härlig vecka!

Veronica Örfelth, sekreterare för Rotary e-klubb 2410.

10 kommentarer

 1. Åsa Gilbertson säger:

  Viktigt budskap

  Kommentar

  • Veckans föredrag: World Water Day
  • Rotaryklubb: 2410 E-Club
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 2. Örjan Nilson säger:

  Enkla, banala men ack så viktiga samband i ett ämne som är så självklart för oss.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: World water day 2019
  • Rotaryklubb: Stockholm Djurgården Rotaryklubb
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 3. Bo Ireståhl säger:

  Föreningen mellan väte och syre, dvs. vatten hur viktigt är inte det för våra liv.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: World Water day 2019
  • Rotaryklubb: E-club
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Välj ett alternativ
 4. Per Alm säger:

  Mycket tänktvärt om vattnets betydelse

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Water, Consciousness and Intent
  • Rotaryklubb: Lund Kloster RK 133 10
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 5. Christina Thorsson säger:

  Vacker film om vattnets betydelse

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Vecka 10: Water, Consciousness & Intent: Dr. Masaru Emoto
  • Rotaryklubb: KatrineholmBacka Rotaryklubb, Klubbnr 13171. Distrikt 2370.
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 6. Britt-Marie Björlingh säger:

  Norden är lyckligt lottade när det gäller vatten. Än så länge,,,,,?

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Water, Consciousness & Intent
  • Rotaryklubb: E-Club
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 7. David Krug säger:

  Jag Fascinerades av detta 2010 och provade en besläktad sak med att prata till kokat kokat ris där kärleksriset enligt videos på youtube skulle hålla längre än hatriset, men jag lyckades inte få det att fungera. 🙂 Har hört folk säga att andra forskare provat det här vattenexperimentet och inte kunnat reproducera resultatet, men jag har ingen trovärdig källa, så vi hoppas att det fungerar.
  Oavsett kan man nog enas om att människor blir som de oftast behandlas i stor utsträckning så att behandla folk med empati och kärlek är vägen att gå.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Water, Consciousness & Intent: Dr. Masaru Emoto
  • Rotaryklubb: Rotary E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 8. Pernille Belter säger:

  Har set andre versioner om vands påvirkelighed tidligere. Så smukt og meget interessant. Nogle vil påstå, at det også er Water Memory, der er på spil i homøopati.
  Måske man skulle til at tappe sit vand i forvejen og gi’ det en lille kærlighedsserenade med på vejen, inden man e.g. serverer det for gæster.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Water, Consciousness & Intent
  • Rotaryklubb: Frederiksberg Rotaract
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 9. Cecilia Forss säger:

  Jag förstår nog inte budskapet men fick se vackra bilder.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Water, Consciousness & Intent
  • Rotaryklubb: E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *