Vecka 13 Harvest of hope

Hej Rotarianer

Delar av söndagen har tillbringats på Skryllegården, som ligger lite öster om Lund. Här kan man njuta av vandring i skog och mark (om man nu inte tillhör skaran som älskar att springa) och vi begav oss iväg på en riktig långpromenad. När vårsolen tittade fram så värmde den rejält och det är inte klokt vad man blir pigg av både ljus och värme. Nästa vecka är det dags att slå om klockan och det är något som jag välkomnar.

Tack

Stort tack till alla som var deltog i firandet av Världsvattendagen och som bidrog med en extra slant. Vi samlade in 5.460 kr för vattenflaskor vilket innebär 273 st vattenflaskor. Dennis skrev ett mycket engagerande inlägg om matchen mellan flask- och kranvatten och hann du inte läsa det, så finns all information i förra veckans blogginlägg (eller i det utskickade veckobrevet).

27 möte med guvenörsbesök

Den här veckan blir minst lika spännande då Guvernör Hans Christian Öster besöker oss den 27 mars. Björn kommer att skicka ut länk i god tid innan mötet. Har du något förslag på 27:e möte? Kontakta gärna mig eller någon i styrelsen om du har något tips.

Påminnelse

Vi mailade ut faktura för medlemsavgift (190210) och saknar betalning från 16 stycken. 750 kr ska sättas in till bankgiro 882-8295 och glöm inte ditt namn och adress.

Veckans inspiration

Som Rotary utbytesstudent anlände Heidi Kühn till Utsunomiya, Japan  under mitten av 70-talet, några månader efter att Vietnamkriget slutat. ”Tanken om tidigare fiender som överbryggar gränserna för fred gjorde ett intryck i mitt hjärta”, säger hon. Hon grundade Roots of Peace som i mer än 20 år har arbetat i krigsdrabbade länder för att återuppbygga och återställa det till kommande generationer

Läs mer här:

Veckans föredrag visar en del av Roots of Peace arbete

Åsa Gilbertsson

1. Ulf Andersson säger:

Mycket bra projekt för en drabbad civilbefolkning.

• Veckans föredrag: Harvest of Hope
    • Rotaryklubb: e-club 2410
    • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Välj ett alternativ
  2. Per Alm säger:

Reportage från ett krigshärjat land där framtiden kan inge hopp

• Veckans föredrag: Harvest of hope: Vietnamn 2018
    • Rotaryklubb: Lund Kloster RK 133 10
  3. Lars-Åke Dahl säger:

Imponerande.

• Veckans föredrag: Harvest of Hope
    • Rotaryklubb: Uppsala Linné RK, 51634
    • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Välj ett alternativ
  4. Olle Svensson säger:

Ofattbara 4,5 miljoner ton bomber släpptes över Vietnam, mer än dubbelt så mycket som under 2:a världskriget!?!? Inte konstigt att befolkningen fortfarande lider och förmodligen kommer att lida länge än av detta.

• Veckans föredrag: Vietnam 2018
    • Rotaryklubb: Staffanstorp RK
  5. Örjan Nilson säger:

Krig har många långsiktiga konsekvenser. Beundransvärt och mycket bra med engagemanget att återställa och bygga upp igen.

• Veckans föredrag: Harvest of Hope: Vietnam 2018
    • Rotaryklubb: Stockholm Djurgården Rotaryklubb
  6. Britt-Marie Björlingh säger:

Underbart med bra nyheter från Vietnam.

• Veckans föredrag: Harvest of Hope: Vietnam 2018
    • Rotaryklubb: E-Club
  7. Åsa Gilbertson säger:

Fantastisk organisation som gör så mycket för en bättre värld.

• Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  8. David Krug säger:

Låter som ett superbra projekt! Hemskt att folk inte vet om det finns minor på deras egna mark. Det är mycket trygghet man tagit för givet i livet. Som att man haft noll risk att kliva på en mina hemomkring.

• Veckans föredrag: Harvest of hope
  9. Detlef Rahe säger:

Importent project(s) to recover landscapes, ’raped’ by war.
    Even better: no war at all. But if reality is a fact, all is required to create peace and health.

• Rotaryklubb: RC Bremen-Hansa, Tyskland
  10. Pernille Belter säger:

Dejligt at se, hvordan vores exchanges er med til at skabe folks livsbaner og trækker meget lange spor i sandet. Imponerende – og nødvendigt – stykke arbejde i øvrigt.
    Når man ser de smukke billeder og kalder skrækscenarier fra krigsfilm frem, kan man slet ikke forstå, at det foregår de samme steder og at vi som mennesker kan få os selv til tage del i så forfærdelige ting.

• Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410