Vecka 20: Does time exist?

Hej Rotarianer

Jag kan inte annat än be om ursäkt för förra veckans uteblivna veckobrev men hur jag än pusslade så hann jag inte med alla tårtbitar. Jag försökte komma ikapp men helt plötsligt var det ny helg och det var bara att inse att tiden sprang ifrån mig. Det fick mig att tänka tillbaka, då vi hade en stuga, mitt inne i den blekingska skogen. Där fanns ingen internet och uppkopplingen till TV var så dålig så det var knappt lönt att  trycka på startknappen. När vi kom dit, så kändes det som om tiden upphörde att existera, då vi bara var där och nu. Efter en helg kändes det som om vi hade vilat upp en vecka och det är stunder som jag verkligen saknar, då jag idag verkar vara konstant uppkopplad och ständigt ha nya projekt som påkallar på uppmärksamhet.

Rotary Norden

Ännu ett nytt spännande nummer av Rotary Norden nr 3 är ute där det berättas om grön turism med klimatmedvetna resenärer . I detta nummer finns också ett stort fokus på Rotary Doctors vars grundare Lars Braw gick bort i februari i år. Läs om hans gärningar och vad det har lett till i Rotaryvärlden i Sverige och Kenya. Du har även chansen att vinna fina målningar i Läkarbankens konstlotteri och samtidigt göra en insats för världen som behöver Rotarys hjälp.

Vatten

Den 25-30 augusti är det World Water Week i Stockholm. Där presenterar UN-Water planen för Världsvattendagen. Då berättar man om den internationella kampanj som varje år samordnas av UNEP, FN-Habitat, UNU och WHO, med stöd av andra UN-Water-medlemmar och samarbetspartners. Under årets tema; ”Leaving no one behind” kommer fokus ligga på vatten som en mänsklig rättighet – vatten för alla!

 

Veckans föredrag

Vi fortsätter att prata om tid och veckans föredrag bjuder på ett passande föredrag: Does time exist. Och köp gärna en extra vattenflaska. Sätt in ditt bidrag på Paypal eller Swisha ditt bidrag till 123 032 09 03. Glöm inte att ange ditt namn.

Och med det önskar jag alla en trevlig vecka

Åsa Gilbertson, president

12 kommentarer

 1. David Krug säger:

  Tittar på denna i efterhand eftersom även jag misslyckats med att få till livspusslet till hundra procent i rätt tidsperspektiv på senaste, men efter att ha läst detta veckobrev och sett denna video känner jag mig lite mindre orolig över detta. 😀 Mycket intressant även om man såklart skulle vilja att de kunde svara på gåtan ännu mer säkert, och helst även ge en en chans att åka tillbaka i tiden och fixa några val man skulle vilja ändra… 😀

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Does Time Exist?
  • Rotaryklubb: Rotary E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 2. Pernille Belter säger:

  Et af de områder hvor jeg synes, det er svært at få tingene vendt rigtigt i hovedet. Selvom man måske i teorien kan forestille sig tid som noget mere abstrakt, bliver det straks svært, når man sammenholder det med egne oplevelser. For hvordan skal man så forstå sit liv og erfaringer, hvis det ikke er ordnet kronologisk. For mig er Schrødingers kat og de ”nye” tanker om observatørens mulige rolle i forhold til kvantefysikken lettere at komme overens med, selvom jeg kke gerne ville skulle gøre rede for de eksakte sammenhænge. Det er bare knap så stort et spring, når man ikke skal ha’ egne tanker og minder med i ligningen som ved tanken om tid som ikke lineær.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Time
  • Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 3. Sven Andersson säger:

  Klassisk frågeställning.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Does time exist?
  • Rotaryklubb: Varbergs Rotaryklubb
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 4. Sven Andersson säger:

  Klassisk frågeställning!

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Does time exist.
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Välj ett alternativ
 5. Örjan Nilson säger:

  Tankeväckande men inte helt självklart att få egna förståelsen att få ordning på tankarna kring detta!

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Does time exist?
  • Rotaryklubb: Stockholm Djurgården Rotaryklubb
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 6. Christina Thorsson säger:

  Tänkvärt

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Vecka 20: Does time exist?
  • Rotaryklubb: KatrineholmBacka Rotaryklubb, Klubbnr 13171. Distrikt 2370.
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 7. Per Alm säger:

  Intressant, tänkvärt, filosofiskt

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Does time exist
  • Rotaryklubb: Lund Kloster RK 133 10
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 8. Britt-Marie Björlingh säger:

  Tiden flyger för fort

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Does time exit?
  • Rotaryklubb: E-Club
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 9. Bo Persson säger:

  En lärande vinkling festligt illustrerat och så Einstein inblandad…

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Does time exit?
  • Rotaryklubb: Borlänge - Stora Tuna Rotaryklubb
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 10. Björn Elenfors säger:

  Intressant. ting tar tid.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Does time exit?
  • Rotaryklubb: E-Club
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 11. Päivi Kauppi säger:

  Intressant och tankeväckande föredrag.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Does time exist?
  • Rotaryklubb: E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 12. Thomas Roos säger:

  Tänkvärt

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Does time exist....
  • Rotaryklubb: Uddevalla Byfjorden
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *