Rotary skapar vänner över hela jorden! (vecka 22)

Hej rotarianer!

Rotary ger oss vänner över hela världen. Är det sant? Ja, för mig och min man Mikael är det verkligen sant. Detta veckoslut besöker våra vänner Brenda och Ross Tyson oss från Kanada. Det är en sådan glädje att få visa dem våra omgivningar och delge vår kultur. Vad är typiskt svenskt?  Så klart att vi kommer på FIKA, matjesill och söndagsmiddag med potatis och brunsås, köttbullar med lingon mm. Det roliga är också att upptäcka att torkskåp inte används hemma hos dem i Kanada. Kan öppna en marknadsmöjlighet för dig som är i den branschen…

Vår vänskap startade med ett gemensamt ledarskaps uppdrag 2014 och sedan dess har vi träffats varje år någonstans i världen. Och i år passade det bra att få visa dem Öland/ Småland. Det är ju nära till Hamburg där årets Rotary Convention äger rum.
Hamburg kommer att ta emot ca 24 000 Rotarianer från hela världen under de kommande två veckorna. Har du inte anmält dig så passa på att göra en sista minuten anmälan.
1-5 juni 2019 https://www.riconvention.org/en
Convention kommer innebära möte med fler vänner. Jag är så glad att få lära mig om andra kulturer och bättre förstå hur lätt vi missförstår varandra. Vi pratar kanske om ett middagsbord eller ett mötesrum men det är väldigt stor skillnad mellan ett svenskt och ett kanadensiskt. Genom att lära känna varandra bättre så får vi bättre förståelse för hur vi kan skapa tydlig kommunikation (undvika konflikter) mellan olika kulturer.

Vi pennan klubbens kassör
Charlotte
Veckans föredrag Berättar om hur den svenska textil industrin tar och kan ta ansvar för vårt gemensamma vatten.

 

12 kommentarer

 1. Bo Persson säger:

  Förväntat lärorikt och tankeväckande.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Towards a sustainable future
  • Rotaryklubb: Borlänge - Stora Tuna Rotaryklubb
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 2. Päivi Kauppi säger:

  I dessa tider är ämnet högst aktuellt. Vatten är en viktig resurs som inte ska slösas med.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Towards a sustainable future
  • Rotaryklubb: E-Club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 3. Pernille Belter säger:

  En noget mere positiv version end de programmer, det gør nogle år siden fulgte (dansk) tekstilproduktion i Indien. Men måske også fordi det var lavet af eksterne journalister. Og qua det finder jeg nok 7% reduktion i vandforbrug meget lille,

  Kommentar

  • Veckans föredrag: UGE 22: vand og tekstil
  • Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 4. David Krug säger:

  Tittade på ”The surprising reason our muscles get tired” i efterhand. Superintressant! Lite extra intressant för att jag och flickvännen brukar köra slut på musklerna någon gång per vecka och jag nyss fått höra att jag har lite låg kalciumnivå och börjat försöka åtgärda det med en citrusbaserad källa. Nu kanske inte det spelar jättestor roll eftersom det finns kalcium att tillgå i andra delar av kroppen ändå, men men, oavsett mycket intressant! 🙂

  Kommentar

  • Veckans föredrag: The surprising reason our muscles get tired
  • Rotaryklubb: https://davekrug.com
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 5. David Krug säger:

  Skönt att höra att miljöarbetet går framåt och att de kollaborerar och kan hjälpas åt mellan olika företag,

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Towards a sustainable future
  • Rotaryklubb: Rotary E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 6. Brott-Marie Björlingh säger:

  Det gäller att röra på sig!

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Towards a sustainable future
  • Rotaryklubb: E-Club
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 7. Per Alm säger:

  Upplysande om ett av många av dagens viktiga problem för överlevnad

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Towards a sustainable future
  • Rotaryklubb: Lund Kloster RK 133 10
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 8. Richard von Essen säger:

  Hoppingivande insatser i en stor och svår miljö smutsig bransch.

  Kommentar

  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Välj ett alternativ
 9. Cecilia Forss säger:

  Blev litet för mycket politisk korrekthet. Jag hade uppskattat om organisationen hade berättat om nya tekniker som introduceras i produktionen.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Towards a sustainable future
  • Rotaryklubb: E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 10. Ulf Andersson säger:

  Träna bör man, annars…….

  Kommentar

  • Veckans föredrag: The surprising reason our musklers get tired.
  • Rotaryklubb: E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 11. Christina Thorsson säger:

  Lärorikt. Viktigt att aldrig sluta träna

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Vecka 22: The surprising reason our musklers get tired.
  • Rotaryklubb: KatrineholmBacka Rotaryklubb, Klubbnr 13171. Distrikt 2370.
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 12. Elisabet Thorsson säger:

  Intressant om hjärnans påverkan på musklerna.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Muskler
  • Rotaryklubb: Katrineholms Rotaryklubb, distrikt 2370, klubbnummer 13170
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *