Vecka 23… från Rotary Convention i Hamburg

Hej Rotarianer

Tänk er att det riktigt bubblar i luften av energierna som uppstår när över 20 000 förväntansfulla och vänliga människor samlas på en och samma plats. Det är just det som vi på plats i Hamburg får uppleva under årets Rotary Convention. I Barry Rassins öppningstal frågar han minst ett par gånger; ”Are you capturing the moment (tar du vara på tillfället)?” Jag tror inte att jag gör det alltid – men jag vill att dessa ord ska följa mig under kommande år och helst bli en del av mig.

För er som vill se livestreamas en del här https://www.riconvention.org/en/hamburg/social-media

Rotary har också en filmsida som uppdateras kontinuerligt: https://vimeopro.com/rotary/hamburg-international-convention

Här lämnar Charlotte in vår klubbs röstkort.

Själv stödjer jag med min närvaro på plats i en Taiwanesisk NGO i The House of Friendship (en mässhall) med ett tema som åtminstone jag (som vetande) bara inte kan låta passera utan att agera. Projektet heter; End Forced Organ Trafficing – Act Now.

Jag kan knappt fatta att mänskligheten har sjunkit till en sådan nivå att man med tvång kan beröva sitt lands samvetsfångar på sina organ så att de i processen därmed avlivas –samt att en statsmakt kan komma undan med det – trots massor av bevis. Många kommer förbi med sina klubbflaggor vilka de vill att vi ska hänga upp i båset för att visa sitt fulla stöd för detta.

Idag kom en aktiv kirurg fram till oss. Han arbetar med organdonation i Tyskland. Han sade att detta känner alla till inom hans bransch och höll med om att det är konstigt att medier och politiker inte vågar tala högt om det.

Den ena egenkomponerade klädseln efter den andra med Rotarylogos glider förbi och visar det stora engagemanget hos personen bakom kreationen.

Eftersom det här är mitt första Convention är jag glatt överraskad över underhållningen på invigningen. Jag trodde den bara skulle innehålla de mest kända Rotaryanerna, men istället lade man tonvikten på att lyfta fram spännande artister. Det som verkligen satt ett djupt intryck på mig under invigningen var en koreansk ung man som bokstavligt talat tagit sig själv ur ett rännstensliv och istället börjat beröra folk genom att sjunga så att taket lyfter. Först visades ett youtube-klipp från när killen var med i ”Korea got talent”. Jag tror att han fick allas hjärta att beröras. Tenoren heter Sung Bong Choi, och framträdde sedan live till publikens glädje. Kolla här så förstår du vad jag menar https://www.youtube.com/watch?v=-SIxSbTSBTc

Ha nu en härlig vecka alla och jag ser redan fram emot nästa års Convention på Hawaii. Hänger ni med?

Veckans föredrag

1. Elisabet Thorsson säger:

Ohyggligt förfärande, hur politiska fångar med flera utsatts för folkmord.

• Veckans föredrag: Medical genocide.
    • Rotaryklubb: Katrineholms Rotaryklubb, distrikt 2370, klubbnummer 13170
  2. Pernille Belter säger:

Pyha, rystende. Og selvom jeg indrømmer, at jeg aktivt fravælger for mange nyheder, fordi mediebilledet er præget af sensationsjournalistik som giver en overvægt af negative input, hvad jeg ikke tror er sundt for mennesket, skammer jeg mig alligevel over ikke at kende noget til følgerne af forfølgelserne af Falun Gong. Og det gør ondt langt ind i sjælen at se, at det kan finde sted igen i dag – og at Kina ikke har fået et bedre menneskesyn efter kulturrevolutionen. Det er så svært at forlige dagens Kina med den vise, rige og højtudviklede kultur, mam kan læse om I gamle bøger….

• Veckans föredrag: Genocide
    • Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  3. Päivi Kauppi säger:

Skrämmande fakta.

• Rotaryklubb: E-club 2410
  4. Britt-Marie Björlingh säger:

Ruggigt!

• Rotaryklubb: E-Club
  5. Per Alm säger:

En skakande redogörelse för något fullständigt oetiskt inom modern medicin

• Rotaryklubb: Lund Kloster RK 133 10
  6. David Krug säger:

Det finns verkligen en del hemska ”industrier” och systematiska dödanden i världen. Sorgligt och hemskt. Personen som fick 8 njurtransplantationer tills den 8:e var kompatibel…

Det känns som hyckleri att vi inte får lära oss om Falun Gong-massmorden i skolan när vi får lära oss så mycket om Hitler-regimens massmord och hur detta inte får hända igen.

Och om slavarbete, som att det är en historisk händelse som knappt finns längre.

Ändå så håller båda på att hända just nu och slavarbete i många länder.

• Veckans föredrag: Medical Genocide: Hidden Mass Murder in China’s Organ Transplant Industry
    • Veronica Örfelth säger:

Tack för dina fina tankegångar David, jag har också funderat över det där med att det bara talas om Hitlers massmord i skolorna… men jag trodde det hade ändrats sedan min egen skoltid.

• Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Välj ett alternativ
  7. Veronica Örfelth säger:

De som har skrivit på petitionen eller lämnat sina visitkort till vår monterplats i Hamburg har även fått (eller kommer att få) andra användbara länkar till nya studier och fakta kring dessa frågor. Ni kan skriva till mig om ni vill ha samma info som de får. Detta föredrag är användbart i klubbarna eftersom det är en kortfilm på ca 20 minuter. veronicao@unseen.is

• Veckans föredrag: Medical Genocide
  8. Thomas Roos säger: