Veckobrev 31 Want to be happy?…

Att vara tacksam – nyckeln till genuin lycka!

”Vi ber aldrig om ursäkt för våra texter” sjöng en tidigare kursledare till mig i sin egenskrivna sång på festen i lördags… därför tänker jag heller inte göra det trots att jag faktiskt inte orkat skriva något veckobrev förrän nu (mitt i veckan) till er.

 

Detta brev ska inte bli långt, men jag vill att det ska vara effektfullt och att du har nytta av det. Jag känner mig mycket tacksam över att festen jag förberett i över ett halvår blev bättre än jag vågat hoppas. Själv mådde jag inte helt bra men det var inget de flesta visste förrän jag totalvägrade att bli hissad. Jag råkade nämligen knäcka ett revben tidigare i veckan på arbetet och har även fått ett envist smärtande och svullet tandkött vid den enda kvarvarande visdomstanden som molar och värker frenetiskt.

Det viktigaste för mig var ändå att få se alla gäster glada och nöjda – och det fick jag.

Därför har jag också letat efter ett veckoföredrag i den stilen och fann följande svensköversatta Ted talk:

Veckans föredrag

Se Veckans föredrag här

Selfies efterlyses

Vi fortsätter att efterlysa ”selfies” från ALLA medlemmar. Skicka in en bild på dig själv som vi ska lägga på hemsidan. Den ska syfta till att hjälpa övriga att se vilka som redan känner igen varandra eftersom det är något vi vill kunna mäta under året. Maila er bild till Dennis Krook

Avslutningsvis – Vad är du tacksam över i ditt liv? – tänk på det en stund och ”bli din egen lyckas smed” som man sade förr i tiden.

Ha en fortsatt fin vecka!

Veronica Örfelth, President för Rotary e-club 2410

11 kommentarer

 1. Gunnar Hermanson säger:

  Innehåller många komponenter som är gemensamma för andra ”läror” inom ämnet personlig utveckling. Men det här är väl presenterat och väl sammanfattat. Synnerligen intressanta föredrag kring människans växande i fem stadier finns på
  https://urplay.se/serie/212477-ur-samtiden-dare-to-develop-everyone.
  Mest givande men sämsta presentationen är Susanne Cook Greuters. Kunde platsa som Rotaryföreläsning någon gång framöver.

  Gunnar Hermanson, Rotary S:t Lars, Linköping.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Want to be happy?...
  • Rotaryklubb: 31054
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 2. Thomas Roos säger:

  Mycket tänkvärt

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Want to be happy. Be gratful
  • Rotaryklubb: Uddevalla Byfjorden
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 3. Susanne Hassellöf säger:

  Det är lätt att glömma bort att känna tacksamhet för de små sakerna i livet, varje dag ger oss en ny möjlighet…

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Want to be happy? Be grateful
  • Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 4. Elisabet Thorsson säger:

  Väldigt tänkvärda ord.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Want to be happy. Be gratful
  • Rotaryklubb: Katrineholms Rotaryklubb, distrikt 2370, klubbnummer 13170
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 5. David Krug säger:

  Tacksamhet är klurigt, vissa dagar så lätt och andra dagar så svårt även när man påminner sig och vet i teorin hur tacksam man borde vara!

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Want to be happy. Be grateful
  • Rotaryklubb: Rotary E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 6. Per Alm säger:

  Mycket tänktvärt att beakta

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Want to be happy. Be grateful
  • Rotaryklubb: Lund Kloster RK 133 10
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 7. Susanne Hassellöf säger:

  Det är lätt att glömma bort att känna tacksamhet och förundran över de små sakerna i livet. Stanna upp, ta ett djupt andetag, ta vara på stunden och nuet och gläds över alla möjligheter som livet erbjuder just dig…

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Tacksamhet
  • Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 8. Pernille Belter säger:

  Jeg blev ved at tænke tempelridder (og tysker), mens jeg så filmen og var nødt til at slå ham op. David Steindl-Rast er faktisk en 93! årig Benediktinermunk, der arbejder for mennesket på tværs af religioner. Og jeg er så taknemmelig for, at han har lavet denne TED talk og at du fandt den til os, Veronica.
  Lige nu er jeg også taknemmelig for mit blommetræer – early prolific, tror vi – og jeg deler gerne og giver dagligt en portion væk. Hvis du bor i nærheden opgav Malmø og har lyst til en gang grød/krem eller marmelade, er du velkommen til at skrive til mig +45 26 23 92 69.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Gratefulness
  • Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 9. Gert Nilsson säger:

  Rent dricksvatten – borde vara en självklarhet för alla människor men är det dessvärre inte. En utmaning till oss alla!
  Gert Nilsson
  Ystad-S:t Petri Rotaryklubb

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Rent dricksvatten
  • Rotaryklubb: Ystad-S:t Petri Rotaryklubb
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 10. Anders Ehrngren säger:

  Men hur fungerar det?

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Solvatten
  • Rotaryklubb: Hjo
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 11. Pernille Belter säger:

  Når der er så langt til en anden kultur, bliver det pludseligt sværere at læse kropssprog (eller gør det?!), for hvis man ikke vidste, at den interviewede formentligt udtaler sig positivt om effekterne af Solvatten, kunne man godt få indtryk af en mere forbeholden og måske lidt mut, næsten forurettet holdning hos hende…

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Solvatten
  • Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *