Veckobrev 37 – Sanningen om Olof Palme

Hej Rotaryvänner!

Efter en intensiv vecka av parad och konferens i London, fönstermåleri i Göteborg, tvättning av taktegel på hemmaplan, glasblåsning i Kosta och 50 årsfest i Karlskrona har jag nu landat vid köksbordet och tänker på er och vår värdefulla Rotary-klubb.

Nästa 27 möte (26 sept)

Nästa gång vi ses på zoom-möte är den 26 september. Då gästas vi av Eva Synnergren som ska hjälpa oss att bli bättre på att nätverka med folk vi ännu inte träffat fysiskt. Boka in det din kalender!

Torsdag 26 september kl. 19.00 Klicka på länken nedan så kommer du med på mötet.

Distriktskonferens

För dig som vill gå på distriktskonferens men inte anmält dig, gör det senast tisdag!  https://konferenskonsult.premium.se/konferenskonsult/konferens.php?k=ROT19

Rotary ”fadder”

Vår klubb söker nu dig som är erfaren Rotaryan och gärna intar en fadderroll för att stötta nya medlemmar. Det finns mycket att lära och vi vill ge alla en bra start i Rotary för att dra nytta av kunskaper och erfarenheter och bli starkare tillsammans.

Kontakta Jan Jaldeland  jan.jaldeland@extema.se om detta intresserar dig av ena eller andra slaget.

Volontärer sökes!

Vi söker även volontärer som kan bidra med manus, foton och filmer som kan stärka kunskapen om Rotary och inspirera till aktiviteter hos medlemmarna. Du är välkommen att bidra på det sätt du önskar. Skriv till mig veronicao@unseen.is

I syfte att stärka och sprida kunskapen om Rotary delar vi även gärna faktarutor i samband med veckobreven. Även här ser vi att erfarna rotarianer i och utanför klubben bidrar med aktuell information och tips på vad som finns och förmedla kring något av allt det som Rotary erbjuder – lokalt och globalt! Vi börjar med oss själva! Ulf Andersson var först ut i förra veckans veckobrev med EGO-presentation och vi ser gärna en fortsättning med detta av er andra.

Mer info om Rotary

Sök info om Rotary via https://wp.rotary.se/ och se till att du är rätt presenterad där genom login på https://my.rotary.org/ eller https://www.rotary.se/ClubAdmin/login/ Komplettera och korrigera uppgifter om dig. Tveka inte heller att fråga medlemmar om hjälp om du inte hittar det du söker. Det mesta och bästa finns på klubbens hemsida http://www.rotaryeclub2410.se/ med länkar till andra hemsidor och många av dessa har också sökrutor.

Vi vill presentera olika projekt och program som kan inspirera och engagera – ROTARY GÖR SKILLNAD. Visa att du är en STOLT ROTARIAN genom att bära Rotary-nål, klubbskylt, e-postsignatur och andra kännetecken samt berätta mera för andra om varför du är Rotarian, då kan vi bli ännu fler!

Veckans föredrag kommer från Göteborg Citys Rotaryklubb. De har en egen Youtube-kanal där de aktivt delar med sig av sina veckoföredrag. Detta var minst sagt annorlunda och lite omruskande.

Se Veckans föredrag här

Din President Veronica

1. Per Alm säger:

En kontroversiell sammanställning av detaljer från egna efterforskningar och med egna slutsatser

• Veckans föredrag: Sanningen om Olof Palme
    • Rotaryklubb: Lund Kloster RK 133 10
  2. Britt-Marie Björlingh säger:

Livet är så orättsvist. En viktig man gick ur tiden.

• Veckans föredrag: Olof Palme
    • Rotaryklubb: E club
    • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Välj ett alternativ
  3. David Krug säger:

Kudos till författaren som orkar och vågar lägga så mycket tid på att sprida hans version av sanningen och till Rotary som vågar vara öppna för att ge honom en plattform.

Intressant och sorgligt hur många liv de som styr landet (eller i a kan släcka, förstöra och traumatisera och skattemiljarder de kan bränna. Jag har i över 10 år vetat att det hela inte är som den offentliga historien och har i enstaka perioder satt mig in i olika versioner av vad som hänt både med detta och Estonia där MI6 och MI4 var inblandade och jag tror baserat på det inte att en obekväm skilsmässa, en obekväm diagnos och Palmes aktiva sexliv var hela anledningen, utan troligen även mycket annat som större politiska skandal-hot, vapenaffärer, bofors, m.m. och möjligen andra av Rothschild-familjens intressen.

• Veckans föredrag: Palme
  4. Pernille Belter säger:

Pyh for en thriller – jeg fortsatte og så efterfølgende interviewet på SWEBBtv, som er lidt mere overskueligt for en dansker som mig, der ikke kender så mange detaljer som en svensker sikkert ville gøre. Og så så jeg lidt flere af deres – har jeg indtryk af – ret lødige kanal.
    God idé med at optage møderne. Min gamle klub gjorde det for en 10 år siden og brugte dem som teasers på LinkedIn. Men det kræver, at man har nogen i klubben med en rolig hånd og et øje for at klippe, ligesom lyden kan være noget udfordrende.

• Veckans föredrag: 37: Olof Palme
    • Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  5. Bo Olsén säger:

Otroligt intressant! Judt nu när serien om ”kapten klänning” går i TV en fd Rotary medlem !! J sanningen kommer alltid fram sägs det!

• Veckans föredrag: Sanningen on Olof Palme
    • Rotaryklubb: E-club 2410
  6. Pernille Belter säger:

Og så sidder man og græder igen!
    Stort set kun i forbindelse med manglen på dansende mænd – og der er der betydeligt færre af i DK end i Sverige – har jeg tænkt over nogle af disse udfordringer i det at være en blød mand (med en forslidt, dansk 70’er term). Som kvinde bliver man let fanget i ens egne forhindringer i såvel arbejdslivet som det private og glemmer nok, hvor svært det også kam være at ændre mønstrene ”internt”. Det er nok meget godt også at få fokus på den side af sagen – og jeg bliver ved at fortælle alle – og især unge – hvor meget mere folk værdsætter en omsorgsfuld fremfor en dominerende mand og hvor meget mere interessant og attraktiv en mand, der danser, går med til kulturelle ting og deltager i det huslige er for kvinder og for samfundet som sådan.

• Veckans föredrag: 36: Man Enough
    • Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410