Veckobrev 41 – Mitt liv som enmansband

Hej

Club admin

Om du som medlem vill eller behöver komma i kontakt med någon annan i vår klubb kan du enkelt göra det via Club Admin: HÄR Där finns vår medlemsportal. Använd den mailadress du angett till klubben när du loggar in. Denna information skickas alltid ut till nya medlemmar, men du som varit med ett tag kanske har glömt eller missat det.

Egoföredrag Veronica Örfelth

Denna vecka är det jag som ger er så kallat ego-föredrag. Som de flesta vet heter jag Veronica Örfelth och är under detta år president för vår klubb.

Jag bor på landsbygden i norra Småland. Är sedan 16 år gift med Johan som också är Rotaryan i den lokala klubben (i Aneby). Vi har inga gemensamma barn, men båda har två på var sitt håll sedan tidigare och de är alla numera utflugna. Jag har också två härliga barnbarn att glädjas åt i livet.

När jag gick med i Rotary arbetade jag på tidningen Epoch Times. Den har mycket fokus på människorättsfrågor och håller Kina under ständig lupp. Den är känd bland kineser över hela världen som den enda oberoende kinesiskspråkiga tidningen som berättar om avgörande händelser flera år innan andra medier gör det.

Mitt intresse för Kina startade tidigt. Jag har alltid önskat jobba för att hjälpa människor och började tidigt arbeta som sjukvårdsbiträde på Karlskoga sjukhus. Själva vårdarbetet gillade jag men var ändå inte det jag hoppats på för det kändes inte som den genuina omvårdnad  jag sökte som kunde förändra något i grunden för människor. Några år senare introducerades jag i traditionell kinesisk medicin och jag visste direkt att jag hade hittat rätt i ”kultur”. Här fanns 5000 års samlade visdom om människokroppens alla mysterier. Senare kom jag även i kontakt med qigong-metoden Falun Dafa (också kallad Falun Gong), även den innehöll gammal kinesisk visdom baserad på universums egenskap och att vara sanningsenlig, godhjärtad och tolerant, samt lugna, enkla, men effektiva qigong-rörelser som harmonierar kroppens obalanser.

Falun Dafa blir strax efter att jag börjat med den, allvarligt förtryckt av den kinesiska regimen. Efter åratal av utmärkelser har den sk. presidenten (1999) utvecklat en nojig avundsjuka och stark oro över att folket skulle vilja gå sina egna vägar och börja tänka själva. Jag har i år (2019) utövat Falun Dafa i över 20 år och är mycket tacksam över att ha den i mitt liv som komplement till allt annat gott som gör livet värt att leva.

Idag driver jag eget med flera inriktningar. I huvudsak är det byggnadsvårdsmåleri jag lever på, men kan även jobba med medier i olika former. Jag är utbildad KBT-terapeut och jobbar extra på ett HVB-hem för barn vilket jag trivs jättebra med eftersom det känns både meningsfullt och viktigt på alla sätt. Jag säljer iläggssulor till skor som är skapade utifrån traditionell kinesisk medicinskt tänkesätt med en slogan som säger ”Zonterapi utan fingrar, massage utan händer och akupunktur utan nålar. En mycket smart uppfinning tycker jag som vet vad kinesisk medicin gör för mirakel åt människor.

På fritiden är det just nu mer än jag kan hantera. Ibland känns det mest som att jag bara släcker bränder. Eftersom jag skulle bli president i år sade jag upp andra engagemang jag var inblandad i. Ändå ”råkade” jag dras in i ytterligare en styrelsepost i organisationen Företagarna som har ansvar över orterna på småländska Höglandet. Det har också av olika anledningar blivit till prio för mig då det händer mycket även på hemmaplan just nu

Det finns något som verkligen sticker ut i mitt liv som avgörande inspirationskraft och det är föreställningen Shen Yun som varje år kommer med helt nya uppsättningar och program och turnerar i hela världen. För första gången på åratal återvänder de till Sverige och Cirkus, på Djurgården i Stockholm den första veckan i januari. Jag tycker den är en perfekt julklapp till dig både dig själv och andra nära och kära. Dessa dagar planeras det för hotellpaket och gemensam middag för Rotaryaner från hela landet i samband med föreställningen den 4 januari. Håll utkik efter det eller kontakta mig om du är intresserad och vill veta mer.

Nyligen fyllde jag 50 som jag berättat om tidigare och vill ni vara med och fira lite i efterhand så kan ni kika här.

 

Önskar alla en härlig vecka med mycket goda insikter och avgörande viktiga upplevelser.

Vi hörs!

Er president Veronica Örfelth

Veckans Föredrag:

Mitt liv som enmansband hittar du här

10 kommentarer

 1. David Krug säger:

  Otroligt skicklig och jag gillade budskapen i slutet om att inte låta kritikers tro att man inte ska lyckas, stoppa en från att göra det man vill göra.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: My Life As A One-Man Band | Tommy Emmanuel | TEDxMelbourne
  • Rotaryklubb: Rotary E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 2. Klas-Olav Skoog säger:

  Spännande föredrag på sitt sätt.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Mitt liv som enmansband
  • Rotaryklubb: 13175 Linköping-Brask
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 3. Pernille Belter säger:

  Hvilke synapser den mand ikke må ha – at kunne køre så mange spor ikke bare mentalt men også manuelt, bogstavelig talt. Imponerende!

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Tommy Emmanuel One man band
  • Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 4. Thomas Roos säger:

  Underhållande och en hårt arbetande person

  Kommentar

  • Veckans föredrag: My life as a one-man band
  • Rotaryklubb: Uddevalla Byfjorden
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 5. Lena Nilsson säger:

  Han gillar verkligen det han håller på med!

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Mitt liv som enmansband
  • Rotaryklubb: Rotary e-club
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 6. Per Alm säger:

  Underhållande!

  Kommentar

  • Veckans föredrag: My life as a one-man band
  • Rotaryklubb: Lund Kloster RK 133 10
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 7. Ann-Margreth Olsson säger:

  Fascinerande hantering av ett instrument. Intressant kontext. Vilken talang och styrka att leva sin dröm.

  Kommentar

  • Rotaryklubb: Rotary e-klubb 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 8. Britt-Marie Björlingh säger:

  Trevligt föredrag

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Mitt liv som enmansband
  • Rotaryklubb: E-C,ub
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 9. Arne Thorfinn säger:

  Inspirerande! En man med många strängar på sin lyra! ”Säg det i toner och inte i ord!”

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Mitt liv som ensamband
  • Rotaryklubb: Jönköping Rosenlund RK, d 2380
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Swish
 10. Sven Andersson säger:

  Ähum….

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Mitt liv som enmansband
  • Rotaryklubb: Varbergs Rotaryklubb
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Välj ett alternativ

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *