Veckobrev v47 – Därför kommer bekvämlighet att förstöra ditt liv!

Hej!

Årsmöte

I mitten av nästa vecka är du välkommen på årsmöte för Rotary e-club 2410! Vi tycker att just årsmötet är den roligaste och mest intressanta tillställningen på året eftersom det oftast är stor uppslutning av medlemmar. Här träffar ni avlämnande och inkommande styrelse.

Formellt avslutar vi året 2018/2019. Vi kommer därefter att prata om verksamhetsåret 2019/2020 både vad gäller aktiviteter och budget. Vi avslutar kvällen med att Du som medlem har möjlighet att ge input på vad du tycker att vi ska göra mer av, hur vi kan bli bättre och får gärna berätta om hur du skulle vilja engagera dig.

Datum och tid för årsmötet: 27/11 Klockan 19:00-20:00 Mingel efter 20.00 för den som vill.

Vi hoppas att du vill komma och ser fram emot ett givande årsmöte med härliga diskussioner! Länk till mötet och nödvändiga handlingar kommer med nästa veckobrev.

Varma hälsningar sekreterare Marie-Astrid och mig som sammanstrålade i Jönköping i förra veckan.

Kulturaktivitet med Rotary

För dig som vill haka på en tidigare kulturupplevelse; Shen Yun Performing Arts, är det hög tid att boka plats. De kommer till Stockholm i början av januari. Denna gång har Rotaryaner i flera distrikt engagerat sig och därför finns det finfina erbjudanden för att kunna träffas efter föreställningen på gemensam middag och trivsel. Det finns fyrstjärniga hotellrum för rena kompispriser om du anmäler dig senast 1 december. Vore superkul om vi kunde ses några stycken från e-klubben också!

Länk för mer info och anmälan här: https://tinyurl.com/yyj83rn4

Björn Elenfors delar tankar om The Rotaryan.

”Nyss kom i våra brevlådor ett mail om decembernumret av tidskriften The Rotarian, den rotarytidskrift som de flesta av oss prenumererar på (om du inte aktivt gjort ett annat val). Det är ganska lätt att ignorera detta mail, men ett tips är att titta in i det – det finns mycket läsvärt där. Vår klubb fokuserar ju på vatten och sanitet i våra projekt, och på sidan 28 och i rätt många uppslag framåt finns en ganska stor genomgång av projekt som i gjorts Ghana av Rotary i samarbete med USAID (USA:s motsvarighet till svenska SIDA). Varje projekt har också ett stycke om ”lessons learned” som de vill skicka med till andra projekt. Bland boktipsen på sidan 17 finns minst två böcker som är relevanta för vattenfokuset, ”The Deamt Level” av Marx Anax och ”The Weather Machine” av Andrew Blum. Kanske hittar du också något annat bra boktips där? Och mitt sista tips, på sidan 58 finns en text om en E-klubb i Italien – kanske kan vi lära något av dem?”

Veckans Föredrag!

…om varför bekvämlighet kan förstöra ditt liv!

Veckans Föredrag (bonus)!

Denna vecka hittade jag ett extra föredrag; en TED talk som berättar om ett liknande projekt som vårt ”Solvatten”, men i större skala. Se det den som vill https://www.youtube.com/watch?v=MnTgx11eQ74

Trevlig vecka!

Hälsar Veronica Örfelth, president, Rotary e-klubb 2410.