Vecka 9 – Nytt 27:e möte och Paul Harris

Rotaryvänner – på torsdag 19.00 ses vi igen!

Rotary firade igår (söndag) sin 115-års dag. Glädjen för detta är större än väntat hos mig och flera av våra medlemmar har även uppmärksammat detta på sina FaceBook-sidor. Jag tycker därför att vi kan minnas grundaren Paul Harris lite extra och på den här platsen går det hitta många intressanta historiska återblickar för den som vill.

I ett citat värt att lyfta säger Paul Harris att vad än Rotary betyder för oss Rotaryaner, så kommer det (fritt översatt) för världen vara mer betydelsefullt vilka resultat vi (gemensamt) uppnår. Fler Paul Harris citat finns här.

I veckans film talar Paul Harris till publiken via radio – någon har animerat det hela för att få det mer levande. Vare sig du tittar eller lyssnar talar han även till de som ännu inte tagit klivet in i Rotary-världen och säger till dem (ungefär så här): ”Om du har kärleken i hjärtat för dina medmänniskor, min vän – då är du en potentiell Rotaryan!”

Detta är ord vi kan ta med oss när vi funderar på vilka av våra närstående som nu finns i våra liv och som vi tror skulle gilla att vara med i Rotary.

På torsdag ses vi igen på 27e möte. Då är planen att öka på våra kunskaper om TRF (The Rotary Foundation). Om du tycker att du redan kan mycket om detta – kom ändå! Vi vill gärna träffa dig och ta del av dig och ditt liv.

När du ska besöka mötet går du via den här länken (https://zoom.us/j/385911459) och kommer då direkt in i zoom-mötet.  Bjud gärna in valfria gäster.

Varmt välkommen!

Veckans föredrag hittar du här

1. Jörgen Melkersson säger:

Kloka ord från en klok man. Viktiga grunder som gäller även idag.

• Veckans föredrag: Paul Harris 1933
    • Rotaryklubb: Rotary Emmaboda
  2. Birgitta Dahlgren säger:

Intressant att höra ”himself” och fascinerande hur snabbt Rotary vuxit och spridits över världen på 28 år!

• Veckans föredrag: Paul Harris 1933 Rotary International Speech
    • Rotaryklubb: Nybro Glasriket
  3. Jan Jaldeland säger:

Skrämmande inside information om läget i Kina och världen. Vad ska man som enskild tro på? Finns det någon objektiv sanning som kan underlätta beslut när nationer och organisationer i tveksamma syften manipulerar statistik och saklig information. Vad kommer vi att hamna i den globala ekonomin och utvecklingen. Var finns det goda? Var finns hoppet om en bättre världsordning? Tack för videon!!

• Veckans föredrag: Wuhan Corona Virus
    • Rotaryklubb: Rotary e-club 2410
  4. Jan Jaldeland säger:

Rotary och PHF….
    Intressant påminna om historien och samtidigt anpassa Rotary till nuet och framtiden!
    Alla affärsidéer måste anpassas för att överleva men Rotary´s core values har bestått i nu över 115 år – imponerande!

• Veckans föredrag: PHF och Rotary
    • Rotaryklubb: Rotary e-club 2410
  5. Arne Thorfinn säger:

Spännande att Paul Harris fått Rotary att växa till den organisation den är. Det finns mycket bra med Rotary, men också stora utmaningar att förbättra världen inte bara på ytan utan också på djupet. Jag tänker bl a på Rotarys svårighet att kunna skilja på politik och humanism, där stora humanitära frågor undviks för att de anses politiska. Ex: kärnvapenfrågan.

• Veckans föredrag: Paul Harris 1933
    • Rotaryklubb: Jönköping Rosenlund RK, d 2380
  6. Thomas Roos säger:

Intressant och en bra påminnelse…..

• Veckans föredrag: Why you feel what you feel