Vecka 8 – Rotary Indien 100 år och Alan Watkins (föredrag)

I helgen var det 100 års jubileum för Rotary i Indien med över 4000 deltagande Rotaryaner. Hela eventet livestreamades och kan nu ses här för den som har mycket tid. Filmerna är nämligen helt oredigerade!

Charlotte Ahlberg med make (Mikael) var på plats i Calcutta (eller Kolkata som det officiellt heter sedan 2001) där Mikael bland annat talade om vårt Solvattenprojekt under sin dragning för fokusområdet vatten. Om någon vet var just denna del finns på livestreamingen, dela det då gärna den infon med oss andra – Tack!

Länk till solvatten

 

Rotary E-club önskar i alla en fin vecka!

Veckans föredrag hittar du här

11 kommentarer

 1. Ulf Andersson säger:

  Intressant. Det är inte helt enkelt att styra känslor och alltför ofta hör man att det är någon annans fel att saker har blivit som de blivit.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Why you feel what you feel
  • Rotaryklubb: E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 2. Ingemar Drogell säger:

  Intressant föredrag. Det gäller att ha balansen med känslor. Man får dock inte bli för ”cool” för då trubbas nog känslorna av för medmänniskor.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Why you feel what you feel
  • Rotaryklubb: Rotary E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 3. Bo Irestål säger:

  Verkligen sanningsenligt om känslor. Det finns många känslor som verkar motsatta eller långt ifrån varandra men jag förstår att de också är kopplade till det sätt jag känner. Det kan jag minsann intyga.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Why you feel what you feel
  • Rotaryklubb: E-club
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 4. Veronica Örfelth säger:

  Jag tycker det här är bland de bästa föredragen jag sett (just idag i alla fall). Jag har (liksom Watkins) studerat och önskat förstå människor i hela mitt liv och är rätt trött på att se hur många ”ser sig själva som offer” och skyller sitt eget mående på vad andra gör, gjort eller sagt. Men, alla kan ständigt förnya och göra något åt sin situation. Vare sig man ser vägen framför sig just nu eller inte. Tänk om alla istället tar kontroll över sina egna liv på ett medvetet plan och inser hur de själva påverkar och kan påverka det genom sin egen inställning. Vore inte det fantastiskt!?

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Why you feel... - Alan Watkins
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 5. detlef rahe säger:

  tja… en del stämmer, en del alldeles för mycket förenklad…
  vi är inte bara ’en planet’ i känslornas universum, vi är många samtidigt…
  ganska egocentrisk approach han målar upp som den emotionella räddningen.
  det kanske är tvärtom: ju mer empathie för andra desto bättre mår man själv?

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Why you feel what you feel.
  • Rotaryklubb: RC Bremen-Hansa, Tyskland
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 6. Gert Nilsson säger:

  har svarat

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Why you feel what you feel
  • Rotaryklubb: Ystad-S:t Petri Rotrykllubb
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 7. Gert Nilsson säger:

  Why you feel what you feel.
  Svårt att hänga med och ännu svårare4 natt hålla med.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Why you feel what you feel
  • Rotaryklubb: Ystad-St Petri RK
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal
 8. David Krug säger:

  Sant och intressant. Det kräver ibland mycket självkontroll att hålla sig positiv och tacksam när man känner sig missnöjd med sin egen prestation eller sina egna viktiga beslut i något sammanang, men det går om man är beslutsam nog… 🙂 Ibland tillåter jag mig att vara missnöjd i några timmar i taget, men sen tillbaka till positiva delen av galaxen.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Why you feel what you feel
  • Rotaryklubb: Rotary E-club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Jag är medlem i Rotary E-Club 2410 och har förskottsbetalat
 9. Pernille Belter säger:

  Så svært at forstå, at ”appearances” er vigtigere end at redde mennesker!
  Hatten af for en person, der tør gå imod gængs kultur og opdragelse og som gør det lettere for os at forstå.

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Uge 7: Wuhan
  • Rotaryklubb: Rotary E-Club 2410
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): Välj ett alternativ
 10. Thomas Roos säger:

  Intressant och samtidigt skrämmande

  Kommentar

  • Veckans föredrag: Wuhan Coronavirus update
  • Rotaryklubb: Uddevalla Byfjorden
  • Jag har betalat mitt gästbesök (välj ett alternativ): PayPal

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *