Vecka 17: Intressant 27:e möte – kom och lyssna!

Inför måndagens 27e-möte – anmäl dig!

Observera att anmälan sker till vår sekreterare Marie-Astrid Löfdahl via mail: marie-astrid@andpeople.se senast kl 12:00 på måndag. Därefter får du en länk till mötet via Teams under eftermiddagen på din mail.

ManYang som föreläser är unik kinaexpert med brett och mångårigt kunnande från toppositioner i näringslivet. Nu i livet mest med fokus på Kina-frågor och mänskliga rättigheter. Dessa frågor är högst aktuella i en tid då mycket handlar om Kinas inflytande och påverkan i omvärlden.

Om föredraget: Att skilja på sant från falskt

Coronaviruset kastar ljus på Kina. Vad är sanningen i djungeln av motsägande rapporteringar. WHO lovordar Kina för gott krisledarskap, medan USA, England och Australien klagar på desinformation och hemlighållande från Kina. USA, som är störst bidragsgivare till WHO har tills vidare fryst nya bidrag. Detta är bara en del av det informationskrig som har pågått i årtionden. Varför informationskrig? Vad vill Kina uppnå med kriget? En blick på de gångna 100 åren och en blick bakom kulisserna kan hjälpa oss att bättre skilja det sanna från det osanna.

Manyan är svensktalande och bor numera i Tyskland. Han kommer att ge oss lite insyn i denna komplexet och besvarar gärna frågor om Kina.

Veckans föredrag är tips från sekreterare Marie Astrid och ligger i tiden då många möten/träffar sker online – hur man gör för att ”se bra ut” på videomöten. Ytligt men tänkvärt.

Veckans Fördrag

1. Jan Jaldeland säger:

TACK Veronica och Marie Astrid!
    Nu förstår jag ni är trötta på all dålig expo med fel ljus, vinklar och annat i våra 27:e möten.
    Jag är övertygad om att alla riggar sina platser och face inför vårt möte med adekvat make-up etc!
    Dress for success!

• Veckans föredrag: Look good in video conferencies.....
    • Rotaryklubb: Rotary e-club 2410
  2. Ulf Andersson säger:

Säkert kommer vi nu att visa oss från vår bästa sida

• Veckans föredrag: How To Look Good
    • Rotaryklubb: E-club 2410
  3. Veronica Örfelth säger:

Hej, Ja vad säger man… att se sig själv är inte lätt för min generation, åtminstone inte för mig som helst döljer fejset om jag kan. Denna veckan skulle jag annonsera för mitt företag inför våren – reklamskaparen envisades med att vilja ha med en närbild på mig. Det tog några vändor innan jag slutligen gav upp mitt skadliga självfokus. Nu får han göra som han vill!
    Men att kolla i kamerahålet på datorn är inte lätt, när man vill se alla deltagare på ett möte.

• Veckans föredrag: Att se snygg ut på videokonferenser
    • Rotaryklubb: e-club
  4. Sven Sporback säger:

Knepiga manicker för att ordna upphängning av enkla PET-flaskor med flytande tvål.
    Förutom ”Veckans Föredrag” så erbjuds ju en rad intressanta föredrag. Många också med textremsa.

• Veckans föredrag: Handhygiene for health
    • Rotaryklubb: Kalmar Rotaryklubb
  5. Christina Thorsson säger:

Mycket bra och framgångsrik, vattensparande anordning av silikon som kan kopplas till vattenflaska – trots att ”Dragons Den” sa nej till investering i denna ”SpaTap” konstruerad av britten Stuart Mason.

• Veckans föredrag: Vecka 17: Project Hand Hygiene for health
    • Rotaryklubb: KatrineholmBacka Rotaryklubb, Klubbnr 13171. Distrikt 2370.
    • Kaj Alvén säger:

Nu gäller det att få ljuset från rätt håll.

• Veckans föredrag: How To Look Good
      • Rotaryklubb: Smålandsstenar Rotaryklubb 13264
  6. Bo Persson säger:

Handhygien mer än viktigt. Vad jag saknar här i Borlänge är den möjlighet som bjuds i tyska affärer enligt landets tv (ARD). Vid entrén kan jag tvätta min händer med sprit.
    Bra att Rotary tänker på mycket i dessa dagar.

• Veckans föredrag: HANDHYGIEN
    • Rotaryklubb: 12 957 Borlänge - Stora Tuna
  7. Gert Nilsson säger:

HANDHYGIEN
    Handhygien borde vara självklart men är det inte.En del som har möjlighet till det slarvar, bl.a. sjukvårdspersonal. Andra har inte möjlighet till det. Därför ärt det bra att Rotary bidrar med hjälp till detta. Handhygien och hälsa har att göra med vandra.
    Gert Nilsson
    Ystad-S:t Petri Rotaryklubb

• Veckans föredrag: Handhygien
    • Rotaryklubb: Ystad-S:t Petri Rotaryklubb
  8. Hans Tyskhagen säger:

Otroligt viktigt och lärorikt

• Veckans föredrag: Project Hand Hygene
    • Rotaryklubb: Linköping
  9. Yael Tågerud säger:

Så bra att projektet fokuserar inte enbart på vikten av att tvätta händer utan det hjälper ungdomarna att ta ledarskap, känna ansvar och delaktighet. Fantastiskt vilka stora verk kan åstadkommas med geniala små uppfinningar i kombination med lämplig pedagogik och lite hjälp från Rotary! Intressant och inspirerande!

• Veckans föredrag: Handhygien för hälsan
    • Rotaryklubb: Kalmar RK