Hem » Blogg » Vecka 42: 2 Different Ways to Write a Book

Vecka 42: 2 Different Ways to Write a Book

Hej Rotarianer,

Det är helg och en välsignad sol skänker värme på kinden under stavgångspasset. Sverige är vackert, även en dag i oktober. Flockar av sångsvanar trumpetar ut budskapet om annalkande vinter och att de nu drar söderut mot varmare trakter.

Under veckan har det samlat en hel del post från Rotary att vidarebefordra till alla medlemmar i vår klubb:

  • Inbjudan att delta utan kostnad i evenemang i Linköping 20:e november från Lars Sjödin, Kunskapsdagarna Sverige AB. Inbjudan finner du i bilaga längre ner i brevet och du kan läsa mer här.
  • Vi fick även tips från Simon Dahlgren, Linköpings RK, om en uppskattad föredragshållare som gästat klubben, Niklas Eriksson från KRIS Norrköping. Undertecknad tog en kontakt med Niklas och han antog glatt utmaningen att testa hålla sitt föredrag via länk. Missa inte ett spännande och viktigt föredrag om hur lokalt föreningsliv och kamratskap kan skapa genomgripande positiv förändring för såväl individ som samhälle under vårt nästa 27:e-möte: Torsdag 26:e oktober kl 20.00-21.00.
  • Verksamhetsberättelsen för verksamhetsåret 2016-2017, Rotary distrikt 2410 bifogas i det nyhetsmail vi skickar ut.
  • Vi uppmärksammar givetvis World Polio Day som är tisdag 24:e oktober. Hör av dig om du är delaktig i någon aktivitet inför den dagen som vi kan ta med i nyhetsbrevet eller på vår facebook-sida
  • Något jag missat eller som du saknar av Rotary Nyheter?

Veckans föredrag är ett tips från vår IT-ansvarige Björn Elenfors och som knyter an till förra veckans tema boktryckarkonsten. Så här skriver Björn: ” Här är tio tänkvärda minuter där Salman Rushdie för fram sina tankar om hur man skriver en bok som berör läsare om tio och hundra år”.

  • Har du sett och hört något föredrag som berör, är intressant och lärorikt och på andra sätt utvecklar oss medlemmar? Tveka inte att skicka en länk till undertecknad. Tips på föredrag är mer än mycket välkomna.

Som ni säkert märkt kommer veckobrevet litet oregelbundet denna termin. Det beror på att brevet skapas i tre steg. Först skriver jag brevet under helgen och postar till vår webb-ansvarige Åsa Gilbertson, som lägger in föredrag på hemsidan och till vår sekreterare Knut Sahlström, som lägger in text i Mailchamp och skickar ut till er medlemmar. Planen är att förenkla processen inom kort. Hoppas ni har överseende fram till dess.

Hör gärna av er med reflektioner, frågor och synpunkter om stort och smått.

Ha en bra vecka!

Varma Rotaryhälsningar

Lisa Svahn, President
Tel: 070 – 405 42 97
Email: lisa.svahn@svahnkonsult.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *