Hem » Blogg » Vecka 43: Rotary and Americorps work with Small Farmers in U.S.

Vecka 43: Rotary and Americorps work with Small Farmers in U.S.

Vår president Lisa befinner sig på distriktsmöte i Borensberg så jag har lovat att författa veckans brev.Här är en bild från eventet där Landshövding Elisabeth Nilsson inledningstalar.

Jag har just kommit in från en lång höstpromenad och naturen är, trots att regnet strilar ned, så vacker. Jag älskar att se olika färgskiftningar och jag tycker att hösten är otroligt vacker när löven skiftar färg. Under min promenad såg jag att flera har dekorerat med pumpor i sina trädgårdar och jag tycker det är så läckert med pumpor i olika former, format och färger.

Om några dagar infaller Halloween och jag och min familj har firat det sedan jag kom hem från mitt år i USA. För 25 år sedan bodde vi i Dösjebro och vi var tämligen ensamma om att ha en utskuren pumpa med ljus i. Det tog ytterligare ett par år innan fler grannar började anamma den traditionen men nu ser man halloweenpumpor hos väldigt många.

Runt Halloween har vi som tradition att hela familjen samlas och så äter vi kalkon fylld med konjaksäpplen och till efterrätt serveras naturligtvis en amerikansk pumpapaj. Till frukost morgonen därpå dukas det upp amerikanska blåbärspannkakor. Helgen är vår Thanksgiving, fast vi samlas i slutet av oktober istället för 23 november som är amerikanarnas dag.

I går kväll, när jag packade de matlådor som ska ätas under veckan, så funderade jag på omvärlden och på det matöverflöd som vi egentligen har. I USA uppskattar man att 25-33% av all odlad mat  kasseras vilket är slöseri. Extra glad blir jag dock över ett projekt som Rotarianer i Seattle drog igång för ett antal år sedan. Det är ett program som bekämpar hunger och fattigdom i Arkansas. Välkommen att ta del av veckans föredrag. Vill du läsa mer om projektet finns mer information här.

Ha en skön vecka.

Åsa Gilbertson