Vecka 5: Innovation och flexibilitet

Hej Rotarianer

Vi är redan inne i slutet av januari och redan nu börjar vi märka att det blir lite ljusare framåt eftermiddagen. Det är rent ljuvligt och det är bara att konstatera att jag inte är en vintermänniska, trots att jag är född och uppvuxen i Norrland. På jobbet har vi börjat planera sommarsemester för det gäller ju att jämka ihop så alla parter är nöjda. Ledighet och resor får mig osökt att komma in på måndagens 27:e möte, då Agneta Westerdahl, kontaktperson för RFE (Rotary Friendship Exchange) inom Distrikt 2410, besöker oss för att berätta vad RFE står för, erfarenheter från olika utbyten, hur vi arbetar konkret inom RFE och om aktuella utbyten 2019-2020. Agneta Westerdahl tillhör Louis de Geer Rotaryklubb i Norrköping och sitter som RFE-ansvarig i Distriktsstyrelsen-2410.

Mötet startar kl 20 och länk dit är https://zoom.us/j/338163174

45% kvinnliga presidenter

Visste ni att distrikt 2410 är nr 1 i Sverige på kvinnliga presidenter? Och när jag avgår i sommar tar nästa kvinnliga president över Rotary E-Club 2410 och det gör mig så stolt över vår Rotaryklubb.

Bild från Facebook – Rotary District 2410 Sweden

Närvaroregistrering

På grund av allvarliga tekniska problem ligger Clubadmin nere. Det beräknas ta flera dagar att åtgärda felet och det betyder också att vi inte kan registrera någon närvaro. Så fort som det öppnar upp igen lovar vi att registrera besöksnärvaro.

Lite information om polio

Under 2018 rapporterades 31 fall av polio i Afghanistan och Pakistan och inga nya fall har registrerats under 2019, vilket är en bra start på året.

Veckans föredrag är lite längre än vad det brukar vara men John Hewko berättar inspirerat om tre vägar till medlemstillväxt i Rotary. ”Genom innovation i befintliga klubbar, genom att skapa nya klubbar, och genom att införliva Rotaract medlemmar som extraordinära partners och resurser som de är.”

Åsa Gilbertson, president