Veckobrev vecka 7

Rotary är unikt! Ett kvalitetssäkrat yrkesnätverk med 1,2 miljoner medlemmar. Människor som världen över har det gemensamma att vi vill nätverka och vi vill göra skillnad på både globalt och lokalt. Just hemkommen från distriktskonferens i Indien så är jag extra stolt över att vara Rotarian. Jag och min man Mikael togs väl emot och fick både besöka lokala rotarianers hem, vara med på deras konferens, i Bengalore distrikt 3190, och besöka deras fantastiska projekt. Projekt som är allt ifrån sjukhus, hospis, skolor, barnhem och ålderdomshem.

Och det är bara att erkänna att den lille killen på barnhemmet som ville få sitt foto tillsammans med mig – stal så klart en bit av mitt hjärta och det kändes varmt i hjärtat att se att den 103 årliga kvinna på ålderdomshemmet njöt av att få vara i fotocentrum en stund. Våra indiska rotarianer är väldigt skickliga på att driva hållbara projekt. De bygger dem steg för steg och lägger ner både energi, kompetens och pengar för att få det att fungera. Har du möjlighet, besök Rotary klubbar världen över! Det ger så mycket kontakter och vänskap.  Det är enkelt att hitta lokala klubbar på www.rotary.org eller i appen clublocator.

Rotary Convention i Hamburg

1-5 juni 2019 är det Rotary Convention in på våra knutar, nämligen i Hamburg.  Convention ger dig ytterligare möjligheter att möta rotarianer från hela världen för att nätverka och ha kul tillsammans och lyssna på fantastiska föreläsare och se ett smörgåsbord av alla projekt som drivs världen över.

Som veckans föredrag kan du se en kort film om convention i Hamburg. Hoppas vi ses där!

Ha en härlig vecka!

Charlotte Ahlberg