Vecka 50: How to motivate people to do good for others

Hej Rotarianer
Jag hoppas att alla har haft en skön vecka. Själv så har jag hunnit vara uppe en kort sväng i Blekinge där vi bjöds på en riktigt glittrande julshow med högt tempo.
Det tycks mig vara allt fler som reser bort under vintern, till både varma och kalla resmål. Varför inte besöka en Rotaryklubb på orten där du semestrar?  Du får lokala kontakter och lite ny inspiration.
Via webben kan du hitta världens alla klubbar här: https://my.rotary.org/en/search/club-finder
Om du föredrar en app i din mobil, se här för de officiella apparna för samma syfte: https://my.rotary.org/en/manage/community-marketplace/official-rotary-apps

Månadsbrev från vår guvernör

På uppdrag av DG Hans Christian översänder jag månadsbrev för december månad. Månadsbrev december 2018

Veckans inspiration – inbjudan till Kulturresa

Följ med dina Rotaryvänner på kulturresa till Århus i Danmark! Ta chansen att se den magnifika klassiska kinesiska föreställningen Shen Yun i
Århus Konserthall. Låt dig hänföras av dans, sång, färgsprakande kostymer och scenerier samt en unik orkester i absolut världsklass som förenar öst och väst. Shen Yun kan inte beskrivas med ord – utan måste upplevas. Shen Yun har blivit ett bejublat världsfenomen, vart de än beger sig i världen möts de av fullsatta hus. DEN AUTENTISKA KINESISKA kultur som Shen Yun presenterar kan inte ses någon annanstans – inte ens i Kina.

Information från Rotary distrikt 2410

Rotary Arlanda Märsta fortsätter samarbetet med Rotary Barcelona och svenska vinimportören Samplex, Stockholm. Tillsammans lanserar de ett gott och prisvärt mousserande vin (cava) från Katalonien till svenska Rotaryklubbar och Rotarianer.  I år kommer cavan från producenten Giró Ribot. För varje såld flaska går Kr 15:- till End Polio Now. Genom att Bill och Melinda Gates Foundation samarbetar med Rotary för detta projekt, ger varje såld flaska 9 barn poliovaccinationer. Rotary-cavan är av hög kvalitet och passar utmärkt på Advents-, Jul- och Nyårsborden, och blir en mycket uppskattad julklapp eller nyårspresent! Beställningsnumret på Systembolaget är: 78246.

Veckans föredrag är en riktig inspiration – how to motivate people to do good for others. Samtidigt påminner jag om vårt gåvobevis som är en fin julklapp att ge bort till någon som har allt. Genom att skänka 5, 15 eller 25 vattenflaskor så gör du gott för andra.
Och med det önskar jag alla en skön vecka – och Lucia.
Varma hälsningar
Åsa Gilbertson, president

1. Pernille Belter säger:

Den vigtigste pointe for mig var nok, at der er mange evolutionsteorier, men det synes jeg også, de seneste års rapporter om datering og bestemmelse af diverse forfædre/kulturer har været med til at slå fast. Bl.a. gennem nogle af denne professors opdagelser. Idet han fik Rosenkjærprisen for nogle år siden, ligger der også 5 udsendelser med ham, hvor nogle af tingene berøres, her: https://www.dr.dk/radio/p1/rosenkjaerprisen/rosenkjaer-foredrag-eske-willerslev-1-6/

• Veckans föredrag: Evolution
    • Rotaryklubb: Copenhagen Morning
  2. Björn säger:

Intressant föredrag!

3. Åsa Gilbertson säger:

Mycket inspirerande och glädjelyftande – och så passar jag på att testa ny rad i vårt formulär

• Veckans föredrag: How to motivate
  4. Anja Molin säger:

Intressant och tänkvärt dessutom går tekniken att använda vid så många tillfälle och situationer.

• Rotaryklubb: Landskrona Citadell Rotary
  5. Per-Eric Nilzén säger:

Självklart när man hör det, men man måste bli påmind.

• Veckans föredrag: How to make people to do more good for others
    • Rotaryklubb: Staffamstorp 13326
  6. Bo Persson säger:

Manar till både en och flera kloka eftertankar.

• Rotaryklubb: Borlänge - Stora Tuna Rotaryklubb
  7. Britt-Marie Björlingh säger:

Mycket intressant, men ack så svårt!

• Rotaryklubb: E-Club
  8. Bo Ireståhl säger:

Intressant föredrag som sporrar till reflektion!

• Rotaryklubb: E-club
  9. Sven Andersson säger:

Manar till eftertanke!

• Veckans föredrag: How to motivate people to make good for others
    • Rotaryklubb: Varbergs Rotaryklubb
  10. Thomas Roos säger:

Intressant och tänkvärt !

• Veckans föredrag: How to motivate people to do good for others
  11. Pernille Belter säger:

Fint at få flere aktionpunkter på nudging.

Og skal man overføre nogle af dem her, skulle der måske være en felt på denne side, hvor gæster registrerer, hvor mange flasker vand, de har valgt at gi’.
    For mig ville det denne gang være 6 af den principielle grund, at det ville være fint at kunne starte en lille konkurrence her op imod jul – og ikke mindst fordi jeg slet ikke gav nogen sidste gang, hvor jeg helt glemte det skridt, da det ikke forekommer sammen med de felter, der skal udfyldes men skal findes længere ned.
    Det er dog nok ikke helt i nordisk ånd, men et alternativ kunne være en afkrydsningsboks, hvor man markerede, hvorvidt man havde valgt at Swishe eller bruge Paypal (og som siden er bygget op, vel også et felt med medlem, så en tvungen afkrydsning er mulig for alle). Så er man ikke ansvarlig for at nævne et beløb, men man vil blive mindet om mindst at gi’ en flaske, når man er på besøg og nyder godt af et foredrag.

• Veckans föredrag: Do good
    • Rotaryklubb: Copenhagen Morning
  12. David Krug säger:

Intressant och roligt föredrag, bra utvalt!

Det slog mig hur få av dessa saker jag gör idag i mina projekt som jag borde göra och hur många av dem jag gjorde i ett projekt för 15 år sedan (ett projet som också fick mycket mer stöd). Får försöka bättra mig…

• Veckans föredrag: how to motivate people to do good for others